Predsjednik Ujedinjenje Srpske Nenad Stevandić rekao je da prljava kampanja, defetizam, potkopavanje referenduma i produkovanje nesloge i sukoba unutar Republike Srpske koje forsira Mladen Bosić ne mogu sakriti zagrljaj sa Bakirom Izetbegovićem.
Stevandić je ocijenio da se neki političari iz Srpske u Sarajevu stide referenduma, banalizuju ga ili se ponašaju dvolično, kao i da postoji velika mržnja koja se iz Federacije BiH upućuje ka Republici Srpskoj.

“Sve će se to sresti 2. oktobra, sedam dana poslije referenduma na istim biračkim mjestima. Svi pričaju da Savez za promjene ima dogovor da glasovi Bošnjaka koje dosta kontroliše Bakir Izetbegović treba da pomognu u dobijanju gradonačelničkih i načelničkih pozicija u velikim gradovima u Republici Srpskoj”, rekao je Stevandić za “Nezavisne novine”.

On je naveo da je zbog “nesretne srpske pohlepe za funkcijama i nedoraslosti političkih elita” i stvorena Ujedinjena Srpska jer želi da ta anomalija bude ispravljena.

Stevandić je istakao da će Ujedinjena Srpska spriječiti dvostruke aršine kod političara iz Republike Srpske sprečavanjem sukoba i podjela i drugačijom, dakle boljom i funkcionalnijom ekonomskom politikom u Republici Srpskoj, ali i prestankom podaničkog odnosa srpskih predstavnika u Sarajevu koji od vlastitih fotelja, sujeta i frustracija ne vide interese naroda i ne vide da su uletjeli u “Bakirovu zamku”.

“Ubijeđeni smo da građani razumiju i prihvataju naše stavove jer smo iskreni i jer kod nas nema demagoga i vječitih funkcionera koji se samo rotiraju na funkcijama bez rezultata. Mi predstavljamo potrebu za slogom, a promovišemo znanje, volju i energiju koji su ključevi razvoja i opstanka Republike Srpske”, rekao je Stevandić.

SRNA