Iako Centralna izborna komisija nije objavila zvanične rezultate u Prijedorskoj regiji, već je poznato ko će činiti skupštinsku većinu u lokalnim skupštinama, ali i ko će biti kolaicioni partneri. Samo u Kostajnici se još o tome kalkuliše.

U gradu Prijedoru, te opštinama Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Oštroj Luci i Krupi na Uni, dileme nema. Koalicija SNSD -DN-SP činiće skupštinsku većinu.

– U potpunosti je ispunjen zacrtani cilj Demokratskog narodnog saveza kada je ovaj dio izbora u pitanju, kaže predsjednik regionalnog odbora DNS-a, Tomislav Prpoš.)

Јovica Šuman, član predsjendištva SNSD-a , ističe da Koalicija SNSD-DNS-SP nikad nije bila stabilnija, ni u Republici Srpskoj ni u samoj izbornoj jedinici 1.

Kolaicioni partneri, prema preliminarnim rezultatima, nemaju dovoljan broj odbornika samo za većinu skupštine opštine u Kostajnici. Lokalni političari kažu, sve su opcije otvorene.

– Svi imamo obavezu na određen način. Sve su opcije otvorene, naveo je Miloš Štetković, predsjednik regionalnog Odbora Socijalističke partije izborne jedinice 1.

Drago Bundalo, kandidat SDS-a za načelnika Kostajnice, kaže da će nakon zvaničnih rezultata Centralne izborne komisije  krenuti u razgovor sa političkim strankama a i sa pojedincima i nadae se da će napraviti jednu stabilnu skupštinsku većinu.

NDP će o pitanju lokalnih skupština odlučivati tek kada Predsjedništvo ove stranke donese odluku, što će, kažu, biti do kraja ove sedmice.

Dragan Dragojević, predsjednik gradskog odbora NDP-a Prijedor, naglašava da se trenutno vrši veliki pritisak na ljude koji su osvojili mandate da se priklone jednom od blokova.)

PDP-ovci za sada ne žele u javnost, kako i sa kim će ući u skupštinske klupe u izbornoj jedinici 1.Kažu, biće poznato nakon zvaničnih rezultata CIK-a.

RTRS