U novo prvenstvo Republike Srpske, kao zvanični vicešampioni, fudbaleri Rudar Prijedora ulaze domaćom utakmicom protiv tradicionalno neugodnog protivnika Drine iz Zvornika.

-Imamo novu ekipu, tokom pripremnog perioda smo videli da je to uglavnom mladost koja je pokazala volju, želju htenje, veliko zalaganje tokom priprema. Imali smo problema u samoj završnici napada i to pokušavamo da rešimo kroz treninge. Nadam se da ćemo u subotu protiv Drine uspeti da zadržimo dobru igru u defanzivi, kao i disciplinu i igri i trku, a da ćemo u završnici napada biti kud i kamo bolji nego u ovim pripremnim utakmicama. Drina jeste za nas tradicionalno neugodan rival, ali se nadamo da ćemo startovati pobedom – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Novi kapiten prijedorskih “rudara” i omladinski reprezentativac BiH Ognjen Davidović je takođe optimista pred današnji duel sa Zvorničanima.

-Što se tiče naše ekipe mislim da smo dobro radili tokom pripremnog perioda. U pripremnim utakmicama smo pokazali volju i veliku želju za dokazivanjem. Kao osnovni problem nameće se loša realizacija. Nadamo se da ćemo je popraviti. Drina je uvek težak rival za nas, da li igrali u Zvorniku ili u Prijedoru. Ovim putem pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže nas na otvaranju nove sezone i da se zajedno radujemo – rekao je Ognjen Davidović.