U Prijedoru je održana sjednica Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

Prije sjednice, delegacija BORS-a sastala se sa gradonačelnikom Prijedora, Milenkom Đakovićem, i položili su vijence na centralno spomen-obilježje.

Komentarišući prijedlog za uplatu duplog ratnog staža demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske, predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da, ako se rješavaju neki drugi problemi iz ratnog perioda, najmanje što država mora da uradi jeste da riješi i određene probleme iz oblasti radnih odnosa boračkih kategorija, nastale u ratnom periodu.

–  Zadužili smo stručnu službu i nadležne iz BORS-a da dobro analiziraju određene probleme, s obzirom na to da postoje inicijative iz različitih boračkih organizacija po različitim problemima. Da bi to sublimirali moramo imati dobar prijedlog, obrazložen, kako bi ga uputili nadležnom resornom ministarstvu, rekao je Duško Miletić, predsjednik Predsjedništva Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske.

– O detaljima sada nismo mogli govoriti jer prosto nemamo nikakav zakon koji je ponuđen za eventualno neke druge kategorije. Ali ako do toga dođe, onda ćemo morati da idemo i sa svojim prijedlogom da to bude jedinstveno zakonsko rješenje za sve one koji su dali doprinos u stvaranju Republike Srpske bilo kao pripadnici vojske, policije, poslanici ili možda na nekim drrugim dužnostima, istakao je Milonor Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

RTRS