Premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne brinu “opasni ljudi”, poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono što u posljednje vrijeme poručuju Albanci, a što se ne može drugačije razumjeti nego kao prijetnje “cijepanjem” granica u rušenjem na Balkanu.

Vučić je, u odgovoru na pitanje novinara o najnovijim prijetnjama Ramuša Haradinaja njemu lično da se “ne kači s njim” i da se “ne igra sa Albancima”, rekao da te prijetnje nisu zbog njega, već što vide “veću snagu, energiju i moć srpske države”, a što, primjetio je, po nekima nije nikako smjelo da se dogodi.

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, po povratku iz Francuske čije vlasti su prošle nedjelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru i novoizabranom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se “ne igra sa Albancima”, prenosi danas kosovski list “Gazeta Ekspres”.

Haradinaj, koji je sada lider Alijanse za budućnost Kosova, rekao je u televizijskoj emisiji “Komiteti” u produkciji prištinskog “Ekspresa” da Vučić Albance vidi kao “meke neprijatelje” i da je napravio loš izbor kada je odlučio da se “uhvati u koštac s njim”.

Izvor: Tanjug