Padobranski tim Prijedor osvojio je prvo mjesto u ekipnim skokovima na Memorijalom kupu “Pet zvijezda”, koji je ovog vikenda održan na sportskom aerodromu Zalužani pored Banjaluke.

Najprecizniji u slijetanju na cilj su bili Draško Lajić, Ivan Lajić, Nenad Martinović, Pavle Šolak i Boban Ivetić sa 119 centimetara, drugo mjesto sa 155 centimetara osvojili su padobranci iz Danske, a na treći stepenik pobjedničkog podijuma se popela ekipa iz Poljske sa rezultatom od 197 centimetara. Organizator takmičenja je bio Vazduhoplovni klub Skydive iz Banjaluke, a domaćin je osvojio šesto mjesto. Osim ekipnih, održani su i skokovi u pojedinačnoj konkurenciji, a najpreciznija je bila Dankinja Ternila Like sa 12 centimetara, ispred Draška Lajića (16 cm) iz Prijedora i Miroljuba Janićićevića (16 cm) iz niških Nebeskih vidri.

Na takmičenju koje je po peti put organizovano u znak sjećanja na stradale padobrance Nemanju Goronju, Nikolu Stevića, Stefana Karanovića, Srđana Kosića i pilota Alena Crnalića nastupilo je 10 ekipa iz regiona i Evrope.

“Možemo se pohvaliti da su na ovom takmičenju nastupili padobranci iz Kanade, Austrije, Njemačke, Danske, Poljske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske. Osim takmičarskog dijela u proteklih deset dana smo bili domaćini trening kampa. Sve je prošlo kako treba, a još jednom smo dokazali da su Banjaluka i Zalužani postali pravi evropski centar padobranstva”, kazao je Zoran Kovačević, padobranac banjalučkog Skydivea, i dodao:

“Ponosni smo što je kroz kamp prošlo više od 150 ljudi, uglavnom padobranaca. Već je dogovoreno da se okupimo i naredne godine, a termin je 25. maj.”

Kovačević je dodao da će ovogodišnje takmičenje ostati upamćeno i po bh. rekordu u kategoriji big way, kada je 16 padobranaca iznad Zalužana oformilo zvijezdu.

NN