Rukovodstvo Fudbalskog kluba Borac povuklo je pravi dobitnički potez, Igor Janković pomoćnik u stručnom štabu selektora BiH Mehmeda Baždarevića promovisan je u šefa Škole fudbala banjalučkog velikana.

Ova vest potvrđena je i na zvaničnom klupskom sajtu, a nema sumnje da su se crveno-plavi značajno stručno ojačali u liku mladog trenera koja iza sebe ima veliko iskustvo, ne samo u radu sa omladincima već i seniorima, jer je pre stručnog štaba „Zmajeva“ bio šef prvog tima Kozare iz Gradiške. Na taj način Banjalučani, čiji će juniori, kadeti i pioniri u novoj sezoni igrati Omladinsku Premijer ligu BiH rešili ključno pitanje u omladinskom pogonu dovođenjem trenutno jednog od najperspektivnijih trenera u Republici Srpskoj.

-Iskreno, već duže vremena smo u kontaktu sa Igorom Jankovićem koji je i prošle godine bio u određenim kombinacijama za jednu od odgovornih funkcija u klubu i srećni smo što je došlo do dogovora. S njim smo znatno ojačali omladinsku školu, a na osnovu velikog iskustva koje ima njegov glavni cilj je da uspostavi sistem funkcionisanja u našoj omladinskoj školi. Na ovaj nači rešili smo jedan od glavnih zadataka pred novu sezonu u Premijer ligi BiH – istakao je Vico Zeljković, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac zadužen za takmičarski deo na Gradskom stadionu.

I za samog maldog stručnjaka iz Gradiške dolazak u Borac je veliki izazov što potvrđuju njegove sledeće reči:

-Definisali smo saradnju i nadam se da će ona biti od obostranog interesa u cilju podizanja nivoa kvaliteta rada u omladinskom pogonu. Dolazak u Borac je za mene novi momenat u profesionalnoj karijeri i nastojaću u potpunosti da opravdam ukazano poverenje. Ne plašim se izazova, ne nedostaje mi motiva i volje, pokušaću da doprinesem i ispunim u potpunosti očekivanja, odnosno da modernizujemo omladinski pogon Borca. Želja nam je da uskoro u Borcu imamo sve ono najkvalitetnije iz Krajine, ali i cele Republike Srpske. Ono što je važno ovaj posao mi neće praviti potepkoće za rad u stručnom štabu „A“ reprezentacije BiH, ali isto tako ni obrnuto. Obaveze ću profesionalno d auskladim sa ciljem da punim kapacitetom odgovorim na oba izazova.

Imenovanjem Igora Jankovića za šefa omladinske škole u FK Borac su prekinuli licitaciju imena stručnjaka koji su konkurisali za ovu odgovornu i bitnu poziciju.

Mirković na meti

Na meti Borca kao potencijalno pojačanje u novoj premijerligaškoj sezoni je Uroš Mirković, dojučerašnji član Krupe. Kontakti su već uspostavljeni, a da li će doći do realizacije dolasko ovog igrača na banjalučki Gradski stadion znaće se za nekoliko dana.

Za danas (10 časova) je zakazana konferencija za novinare u trofejnoj sali na kojoj će biti promovisana dva nova pojačanja, Nemanja Janičić i Mahir Karić, ali i novi sponzor „Kozaraputevi“, najavljeno je iz kluba.

Sportski žurnal