Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović obišao je regionalnu deponiju Stara pruga-Kurevo kod Prijedora, gdje se izvode radovi na sanaciji postojeće infrakstrukture za prečišćavanje otpadnih voda.

“Sanacijom oštećenog cjevovoda spriječiće se izlijevanje voda iz zacijevljenih potoka koji prolaze kroz tijelo deponije i njihov kontakt sa deponovanim otpadom, čime se, istovremeno, štite vodotokovi rijeka Ljubovice i Sane od zagađenja deponijskim vodama”, izjavio je direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović prilikom obilaska radova.

U okviru rekonstrukcije cijevnog sistema za odvođenje voda biće promjenjene polomljene cijevi na dijelu trećeg tijela deponije, u dužini od 80 metara.

Vrijednost radova je 60.456,00 KM, od čega je Fond obezbijedio 40,000,00 KM, po javnom konkursu iz 2016. godine. Projekat realizuje AD “Komunalne usluge” iz Prijedora.

Realizacijom ovog projekta stvoriće se preduslovi za izgradnju sanitarne ćelije i modernog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u skladu sa glavnim projektom regionalne sanitarne deponije.

Planirani rok za završetak radova na sanaciji postojeće infrakstrukture za prečišćavanje otpadnih voda je avgust 2017. godine.

RTRS