Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da nije iznenađen najavom predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da će nasilnim putem u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokušati da ostvari svoje političke ciljeve.

“Nažalost, građanima Istočnog Sarajeva dobro su poznate nasilničke metode koje su tokom svoje dugogodišnje strahovlade na ovom području provodili funkcioneri SDS-a. Iznenađen sam jedino činjenicom da prijetnje nasiljem dolaze od Govedarice, koji takvu hrabrost nije pokazivao na početku proteklog rata, kada su ga u vrećama brašna iz Gacka prokrijumčarili u Srbiju”, izjavio je Košarac Srni.

On je izrazio bojazan da, kako je rekao, iznenadna hrabrost Vukote Govedarice ima svoje izvore u “opasnim inostranim kuhinjama koje su slične scenarije nasilnog svrgavanja vlasti već provodile u zemljama ovog regiona”.

“Posljednji takav scenario viđen je u Makedoniji, gdje je vlast svrgnuta nakon nasilja izazvanog u skupštini te zemlje. S obzirom na određene informacije kojima raspolažu službe koje se time bave, sasvim je moguće da se sličan scenario priprema i u Republici Srpskoj i da je kao izvođač radova izabran čovjek koji je u Hercegovini poznat po nadimku ‘TIP 500′”, upozorio je Košarac.

On je izrazio uvjerenje da će Republika Srpska i njene institucije znati da se odbrane od svake vrste nedemokratskog ponašanja i planova za nasilno rušenje vlasti.

“Nadam se da će usijane glave poput Govedaričine urazumiti se i shvatiti da se vlast gubi i osvaja samo na izborima”, poručio je Košarac.

Izvor: SRNA/RTRS