Na području Policijske uprave Prijedor tokom avgusta su evidentirana ukupno 82 krivična djela, čija je rasvijetljenost 86,5 odsto, rekao je načelnik ove uprave Dalibor Ivanić.

U ovom periodu evidentirano je ukupno 65 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

“Broj prekršaja tuče i fizičkog napada smanjen je za 43,5 odsto, dok je pojačanim aktivnostima policije na suzbijanju prekršaja prosjačenja, u okviru čega je do kraja proteklog mjeseca sprovedena i akcija, povećan broj prekršaja iz ove oblasti, tako da je u avgustu evidentirano 10 prekršaja”, istakao je Ivanić.

On je dodao da su iz oblasti zloupotrebe droge evidentirana tri krivična djela i četiri prekršaja, a izvršeno je pet oduzimanja droge.

“Oduzeta su ukupno 792 grama marihuane, dvije stabljike indijske konoplje, 25,53 grama spida i 24 tablete ekstazija, dok je u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova u Banjaluci pronađeno i oduzeto 944 grama heroina, a dva lica iz Prijedora su lišena slobode”, rekao je Ivanić.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 2.689 prekršaja i 114 saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je poginulo.

“Iz saobraćaja su isključena 273 vozača, od čega 217 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok je zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu iznad dozvoljenog nivoa zadržano 10 lica”, kaže Ivanić.

Tokom proteklog mjeseca Policijska uprava Prijedor je u kontinuitetu realizovala akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila radarskim sistemom “dual” , kao i na aktivnostima u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

Izvor: SRNA/RTRS