Na području Policijske uprave /PU/ Prijedor prošlog mjeseca evidentirano je sedam krivičnih djela privrednog kriminaliteta, od čega četiri koruptivnog karaktera, rečeno je danas na konferenciji za novinare ove uprave.
“Izvršenjem krivičnih djela privrednog kriminaliteta pričinjeno je više od 4.046.000 KM materijalne štete, dok protivpravno stečena imovinska korist iznosi oko 3.905.000 KM”, rekao je načelnik sektora kriminalističke policije Radenko Bašić.

On je dodao da su u novembru evidentirana tri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te sedam prekršaja, a da je u akciji “Plantaža 2020” nadležnom tužilaštvu podnesen jedan izvještaj protiv jednog lica za krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je održano povoljno stanje bezbjednosti, da je bilo 85 krivičnih djela, od čega 34 ili 40 odsto po nepoznatom izvršiocu, te da ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 85,9 odsto, a po nepoznatom počiniocu 64,7 odsto.

“Izvršeno je jedno krivično djelo razbojništva, a evidentirana su i dva pokušaja, od kojih je jedan rasvijetljen. Kontrolisano je i evidentirano 11 ilegalnih migranata, dok ih je u istom periodu prošle godine evidentirano 53”, naveo je Vujanović.

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da je iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 26 prekršaja ili za 16 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine i da je u tom segmentu održano stabilno stanje.

“Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 65 saobraćajnih nezgoda, što je za oko 31 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine. U dvije saobraćajne nezgode smrtno su stradala tri lica. Broj saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama smanjen je za 75 odsto”, naveo je Milašin.

Izvor:Agencije