Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je da su boračke kategorije najzaslužnije za stvaranje Republike Srpske i mira na ovim prostorima.
“Saradnja Gradske uprave i boračkih organizacija u Prijedoru je veoma dobra. Stalno razgovaramo i zajedno nastojimo da rješavamo sva pitanja”, rekao je Đaković nakon prijema koji je povodom 9. januara – Dana Republike organizovao za boračke organizacije u Prijedoru.

On je naglasio i da su ove svečanosti prilika da se razgovara o poboljšanju saradnje u interesu članova boračkih organizacija.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica istakla je veoma dobru saradnju organizacije sa gradskom upravom, te izrazila nadu da će ona biti i nastavljena.

“Kao i svih godina, na prijemu razgovaramo o našim problemima, saradnji sa gradskom upravom i veoma sam ponosna što mi u Prijedoru imamo ovako dobru saradnju”, navela je Karlica.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević poželio je svim boračkim organizacijama u Republici Srpskoj da imaju takav odnos sa svojom lokalnom zajednicom kakav je izgrađen u Prijedoru.

“Poželjeli smo što više radnih mjesta u Republici Srpskoj i da zadržimo mladost u našem gradu”, istakao je Predojević, koji je svim građanima u Srpskoj čestitao Dan Republike.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Udruženja logoraša i zarobljenih boraca i Organizacije rezervnih vojnih starješina.

Nakon prijema, položeni su vijenci na centralni spomenik poginulim borcima “Za krst časni”.