Filmove koji su bili na repertoaru prijedorskog Bioskopa “Kozara” tokom 2017. godine pogledalo je više od 29.500 ljubitelja sedme umjetnosti na ukupno 800 projekcija.Direktor Bioskopa “Kozara” Safira Karahodžić rekla je da su najposjećenije bile projekcije filma “LJepotica i zvijer” sa 2.050 gledalaca.

“To je fantazija mjuzikl koji je sedam dana punio salu svako veče, a iza njega slijede filmovi `Pedeset nijansi mračnije` koji je prikazan u februara sa 1579 posjetilaca i `Santa Maria dela Salute` u martu sa 1.535 posjetilaca”, rekla je Karahodžićeva.

Ona je dodala da su tokom prošle godine bila prikazana ukupno 132 različita naslova, od kojih 43 animirana filma, 20 naslova evropske produkcije i devet domaćih filmova, dok se sve ostale može svrstati u kategoriju holivudskih ostvarenja.

“Dnevni prosjek iznosi oko 85 posjetioca što je 9,25 odsto više u odnosu na 2016. godinu, a i prihodi su veći za 5,3 odsto u odnosu na 2016. godinu”, rekao je Karahodžićeva.

Tokom 2017. godine u Bioskopu “Kozara” organizovane su revije animiranog, domaćeg, iranskog filma te revija njemačkih filmova, revija autorskog filma kao i izbor filmova sa Viva festivala.

“Činjenica da bioskop u gradu radi ohrabruje pa uvijek planiramo i nove sadržaje, te već imamo ponudu za saradnju sa Zenicom i organizacijom Dječijeg filmskog festivala, najveće i najduže filmske smotre za djecu i porodicu u BiH sa svojim pratećim sadržajima”, dodala je Karahodžićeva.

Ona je istakla i da sve više Prijedorčana iskazuje interes za organizovanje dječijih rođendana uz gledanje crtanih filmova u bioskopu i da će nastaviti sa pružanjem te usluge uz saradnju, dogovor i pružanje ugostiteljskih usluga.