Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak nastavio da radi jedino u čemu je uspješan – da se bruka, kao i da je još jednom potvrdio da je apsolutno nedorastao poslu koji obavlja, ovaj put tako što je jedini u svijetu kritikovao organizaciju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

“Da nije neozbiljno i tužno, bilo bi sasvim komično da Forum na koji zamjerke nemaju i na njemu učestvuju ljudi poput američkog ili francuskog predsjednika, njemačke kancelarke i lidera većine svjetskih zemalja, kritikuje niko drugi, do jedan Crnadak”, istakao je Kovačević.

On je rekao da se, prema njegovom mišljenju, “iza posljednjeg Crnatkovog ispada krije samo povrijeđena sujeta što su organizatori prednost u odnosu na njega ukazali predsjedavajućem Savjeta ministara Denisu Zvizdiću, koji je juče naprasno najavljen kao učesnik panel diskusije za koju je ranije Crnadak tvrdio da će na njoj učestvovati”.

“Ono što u ovoj situaciji može da zabrinjava jeste servilnost koju je Crnadak ispoljio prema Zvizdiću, a koja je izazvana željom PDP-a i Saveza za promjene da se na bilo koji način ne ugroze bošnjački glasovi na koje računaju u oktobru”, ocijenio je Kovačević.

On je zaključio i da “Crnatkov posljednji ispad najilustrativnije pokazuje njegovu kompletnu ostavštinu na ovoj poziciji, a koja se najbolje izražava kroz dvije riječi – sramota i podsmijeh”.

Crnadak je sinoć izjavio da nije otputovao na Svjetski ekonomski forum, koji se održava u švajcarskom gradu Davosu, zbog “neprofesionalnosti organizatora”.

Prema njegovim riječima, s obzirom da je postojao poziv, potvrđeno učešće i sve je bilo dovedeno do kraja, bez ikakvog objašnjena i nenajavljeno program je promijenjen u posljednjem trenutku.

Sesiji, kojoj je trebalo da prisustvuje Crnadak, prisustvovaće predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

Izvor: SRNA/RTRS