Prijedorska policija je podnijela izvještaj protiv lica iz Oštre Luke čiji su inicijali N.Đ./39/ i R.Đ./54/ zbog postojanja osnova sumnje da su pronevjerom novca osiguravajućeg društva oštetili budžet Republike Srpske za 56.308 KM.U saopštenju iz Policijske uprave /PU/ Prijedor se navodi da je kriminalističkom obradom utvrđeno da je osumnjičeno lice N.Đ. tokom 2014. i 2015. godine, zaposleno u osiguravajućem društvu u Oštroj Luci, protivpravno prisvojilo novac povjeren u radu.

“Osumnjičeno lice N.Đ. je od osiguranika uzimalo novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, ovjeravalo uplatnice žigom potvrđujući da su iste realizovane, te novac zadržavalo za sebe, neuplaćujući ga na račun budžeta Republike Srpske”, navodi se u saopštenju iz PU Prijedor.

Na ovaj način osumnjičeno lice je počinilo krivična djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, oštetivši budžet Republike Srpske za 56.307 KM, ujedno pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeno lice R.Đ. kao odgovorno lice preduzeća za vršenje tehničkog pregleda vozila omogućilo osumnjičenom licu N.Đ. izvršenje krivičnih djela dajući na upotrebu predmetni žig, čime je počinilo krivično djelo navjestan rad u službi.