Ne razmišljam o tome da mogu postati trener koji se najviše zadržao na klupi jednog premijerligaškog tima, kaže 46-godišnji stručnjak.

Slobodan StarčevićFOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA
Slobodan Starčević

Slobodan Starčević je na klupi Krupe više od četiri godine, a već drugu sezoni predvodi pomenuti tim u najvišem fudbalskom rangu BiH.

Na pitanje koliko će ostati na kormilu Krupljana i može li da obori rekord Amara Osima, koji je u drugom mandatu na klupi Željezničara neprekidno bio četiri godine dva meseca i 27 dana, odgovara:

– Ono što sam rekao ranije čelnicima kluba reći ću i vama – samo ako dođe poziv iz Bundeslige napustiću Krupu. Meni odgovara da radim u ovom klubu, tu mi je celokupna porodica, koja mi je podrška u poslu. Sigurno imamo prostora da još napredujemo, prvo nam je bilo potrebno da se pozicioniramo na tržištu, u tome smo uspeli kada je u pitanju ovaj region. Sve što radimo moramo da podignemo na još veći nivo, kako bi nastavili uzlaznom putanjom. Ne treba se zanositi učinjenim, jer smo još uvek na početku i samo treba da učestimo sa ovim što smo radili do sada. Što se tiče priča o rekordima njima se ne opterećujem, to mi nije glavni motiv da radim i sa ekipom pokušam ostvariti što bolji rezultat. Ono što je ranije Amar Osim uradio sa Željezničarom zaslužuje svako poštovanje, ali ponavljam da ne razmišljam o tome da ga nadmašim. On je mnogo doneo sarajevskom klubu koji je, po mom skromnom mišljenju, ove godine glavni kandidat za osvajanje titule šampiona BiH– kaže Starčević.

Amar Osim (desno)FOTO: D. BOŽIĆ / RAS SRBIJA
Amar Osim (desno)

Prošle sezone Krupa je bila hit premijerligaškog takmičenja, a u ovoj je među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje Kupa BiH čime bi bio obezbeđen izlazak u Evropu. Posle transfera dvojice igrača u inostranstvo (Irfan Jašarević i Evir Koljić) Krupljanima ostaje da ostvare još izlazak na međunarodnu scenu.

– Mi smo rasli iz meča u meč, iz utakmice u utakmicu, susretali smo se i sa poznatim i sa nepoznatim stvarima, a sve prepreke smo pre ili kasnije uspešno prešli. Realnost je da Krupa bude odmah uz trenutno četiri najbolja tima BiH, a to su Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo. Svakako ćemo da tražimo šansu da dođemo do trofeja, a pokušaćemo da trijumfujemo i u Kupu Republike Srpske gde nam je rival u polufinalu trebinjski Leotar – tvrdi Starčević.

Uprava Krupe i stručni štab su čvrsto na zemlji, a Starčević kaže da je ranije imao problem sa činjenicom da su pojedini igrači prerasli nivo Premijer lige BiH i dovođeni su u vezu sa jačim klubovima. Međutim, sve to se nije odrazilo na rezultate kluba.

– Mi smo letos imali problem i samo smo čekali da se završi prelazni rok, kako bi se okončale i priče o odlascima, a slično je bilo i ove zime. Igrači koji su evidentno preskočili ova rang, a to su Jašarević, Koljić i Vukotić, bili su razočarani letos što nisu uspeli da ostvare transfere, a imali su ponuda. Jašarević i Koljić nisu tu, računali smo na to, dok je Vukotić ostao. Mislim da igrači koji su sada u ekipi imaju pokazatelj i motiv da nastave sa vrednim radom i da sebi omoguće odlazak u neku kvalitetniju ligu. Svakako ćemo nastaviti da i dalje pružamo šansu mladim igračima kao što smo radili do sada – kaže Starčević.

Strateg Krupe smatra da se treba razmisliti i o promeni kalendara takmičenja.

– Uslovi u zimskim mesecima daleko su od potrebnih, a samo su dva načina da se to reši. Prvi je poboljšanje infrastrukture, odnosno postavljanje grejača na terene, a drugi je da se prvenstvo igra u jednoj kalendarskoj godini, od marta ili aprila do oktobra- pošto je kod nas finansijska kriza, realnija je ova druga opcija- završio je Starčević.

U Kupu izbeći Željezničar

U polufinalu Kupa BiH se pored Krupe nalaze još Željezničar, Zvijezda 09 i tuzlanska Sloboda, a strateg tima iz kanjona Vrbasa ima želju da izbegne sarajevski tim u narednoj rundi.

– Čekamo žreb, sigurno bi voleli da nas ne zapadne ekipa Željezničara u finalu, ali ne možemo da biramo. Sve ekipe sigurno žele da dođu do trofeja i nema lakih rivala, a ako želite trofej morate da pobedite najbolje – smatra Starčević.

EuroBlic