Sport je izolovan od politike – trubili su nam i trube, zapadni moćnici, dok su politički naređivali i preko njega, u nezavisnost dovodili, razdjeljenu ratom zahvaćenu Bosnu i Hercegovinu i kasnije izmišljeno “Kosovo”, da li su tada svjesno započeli trasu navodnog “novog svjetskog poretka”.

UEFA i FIFA su mimo svojih standarda i akata, “demokratizacijom” koju diktiraju Sjedinjene Američke Države i “ljudskim pravima” koja zagovaraju ambasade zapadnih zemalja stacioniranih u “Andrićevoj prokletoj avliji” priznale trećinu fudbala u “Dejtonskoj državi”, negirajući Herceg-Bosnu i Republiku Srpsku! Doduše Herceg-Bosna je imala izlaz u svijet u Asunsionu protiv Paragvaja 21. aprila 1996. godine (0:3) koju u Cirihu vode kao zvaničan nastup “paragvajskih reprezentativaca”. S druge strane Republika Srpska nikada nije mogla da odigra nezvaničnu humanitarnu utakmicu protiv Srbije, pa i Crne Gore (postojala je ideja!) u Banjaluci. To je “politika”, tako su rekle UEFA i FIFA, uprkos jednoglasnoj odluci multinacionalnog Izvršnog odbora “krovnog” Saveza u Sarajevu, koji je odobrio taj susret!? Tada je na čelu FS BiH bio Elvedin Begić instaliran upravo od UEFA i FIFA, putem Komiteta za normalizaciju, kada su uvele sankcije (tada je šampion BiH prvi put bio banjalučki Borac), a zagovornik cijele te priče bio i Tomislav Karadžić, tadašnji predsjednik Saveza iz Beograda (kako se ono zvaše?), kasnije se Tomislav Karadžić poltronski ućutao, i ćutao, ćutao…!
UEFA i FIFA su podanici Amerike i njenih poltrona u Evropi, svi odreda bogati i uticajni, uvijek i u svakoj prilici za lični interes spremni da učine sve, sada su definitivno skinuli maske pokazavši svoje pravo i lice i naličje. Da li je to Švajcarska, nezavisna i nesvrstana zemlja od svih, čiji su reprezentativci, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine mahali rukama imitrirajući albanskog orla – Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, u susretu protiv Srbije?! Nakon svega toga predsjednik FIFA, “Švajcarac” Đani Infantino sjedište Svjetske fudbalske federacije želi iz Ciriha da preseli u Njujork, na tlo zemlje za koju je fudbal “nabildani ragbi”, a evropski fudbal samo “soker”!
Kompleksaška američka nacija, to sport najbolje pokazuje, vrbovala je i ucijenila sve svjetske sportske organizacije da se javno suprostave najzdravijoj i najuspješnijoj sportskoj naciji Rusiji, u vremenu kad je sport bio uistinu sport i vrhunsko viteštvo, a od “blagih” diskriminacija prešli su i na one najokorjelije i najkruće – fudbalski tim Rusije izbačen je iz baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru i neće igrati protiv Poljske!

Posljednji tim SFRJ 1992.

Istu sliku smo gledali prije 30 godina, kada je Jugoslavija izbačena sa Evropskog prvenstva u Švedskoj, umjesto nje u komšijsku zemlju došla Danska koju su jugosloveni eliminisali u kvalifikacijama, i postala prvak Evrope! Već tada je srušeno međunarodno i pravo pobjednika, doduše na sportskom polju, ali šta je drugo postao sport, u toj prljavoj igri sa politikom, nego najjači instrument takve politike.
Svjetskoj sportskoj pravdi i istini, cjelokupnom čovječanstvu, danas bi, najviše, pomogli izvorni intervjui poštenih i istinskih sportsmena i nepotkupljivih Švajcarca Jozefa Sepa Blatera i Francuza Mišela Platinija, koji su Americi rekli NE!
Zato su i platili visoku cijenu, ali se ni danas ne kaju zbog pravde i istine!
Njujorška Amerika je periferija fudbala u svijetu, glavnu riječ vode izvorne vrijednosti Evropa i Južna Amerika, to je valjda i najveći grijeh kod onih kojima uloga neprikosnovenog vladara svijeta polako izmiče iz ruku, pa su frustracije dostigle gornji nivo strpljenja?!
Sportski svijet je desetkovan i hendikepiran odavno, olako prihvatajući “servirane činjenice” za negaciju najzdravije i najčistije sportske nacije – Rusije. Vrhunac je počeo na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu i rušenjem 15-godišnjeg čuda od djeteta Kamile Valijeve, nastavljeno serijom zabrana i diskvalifikacija, doslovnim izbacivanjem ruske reprezentacije i klubova iz svih elitnih takmičenja, da bi s fudbalom i kažnjavanjem učešća na izborenom baražu za SP u Kataru bila samo potvrda da je cijeli svijet, zahvaljujući bezobzirnim silnicima, pretvoren u vrtlog haosa bez kraja i početka!
Kuda će sve ovo da okrene, ma koliko zvučalo nerealno i iracionalno, nadamo se , kad-tad da će istina ma kako bila izranjavana, opet pobijediti!

Vladimir Putin

P. S. Svjetska Tekvondo federacija je oduzela crni pojas Vladimiru Vladimiroviču Putinu, kao da se to veliko sportsko priznanje poklanja, valjada se zaslužuje, a Putin ga je zvanično godinama nosio kao ambasador sporta kojem pripada!
Da li se sport ruga sam sebi?

Izvori: SportDC