Ubica i njegov saučesnik odvezli su se džipom do naselja Kumodraž, gde su zapalili vozilo. U gepeku izgorelog BMW X5 pronađena je puška kojom je najverovatnije likvidiran Đurović

Blažo Đurović (39) izrešetan je sinoć sa 15 metaka ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca na Dušanovcu. Blažo, koji je od ranije poznat policiji i Saša su braća po majci Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac, koji se u beloj knizi MUP-a iz 2001. godine pominje kao član zloglasnog “zemunskog klana”, a sada se bavi ugostiteljstvom.

Blažin dosije sadrži više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, iznuda, razbojništva, krađe, posedovanje nelegalnog oružja… Policija, za sada, njegovo ubistvo ne dovodi u vezu sa Jovanovićem.

Izvor “Informera” iz istrage kaže da je Blažo oko 17.30 dovezao brata Sašu i njegovo maloletno dete do kuće na Dušanovcu. Kad su Saša i dete izašli iz kola i ušli u dvorište, napadač je prišao Đurovićevom BMW-u i kroz šoferšajbnu ispalio u njega 15 metaka.

Blažin brat je čuvši rafale, odmah istrčao i pokušao da mu pomogne, ali bilo je kasno.

Foto: e-stock.us

– Saša je razbio staklo na vozačkim vratima i pokušao da izvuče brata iz kola, ali Blažo je već bio mrtav. Policija i Hitna pomoć mogli su samo da konstatuju smrt – navodi izvor.

Ubica i njegov saučesnik odvezli su se džipom do naselja Kumodraž, gde su zapalili vozilo. U gepeku izgorelog BMW X5 pronađena je puška kojom je najverovatnije likvidiran Đurović.

– Oružje je trenutno na veštačenju, kao i zapaljeni džip. Postoje informacije da su osumnjičeni nakon paljenja džipa seli u neki crveni automobil bez tablica, koji ih je čekao u susednoj ulici – objašnjava izvor za “Informer”.

Iako su kamere na Sašinoj kući snimile ubistvo, napadač je bio maskiran i nije ostavio tragove na mestu zločina.

Đurović je 2016. izašao sa robije, a nakon toga se primirio i rešio da se bavi samo legalnim poslovima. Stanovao je u ulici Ljube Vučkovića na opštini Voždovac sa suprugom, sinom i ćerkom.

Blažo i Saša su braća po majci Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac, koji je devedesetih bio poznat u Beogradu kao žestoki momak. Povezivali su ga sa Zemunskim klanom, ali nikad nije osuđen za nedela ove bande, a sumnjiči se i da je učestvovao u atentatu na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali je posle šest meseci pušten na slobodu jer nije bilo dovoljno dokaza protiv njega. Za to je posle tužio državu i dobio odštetu.

 

(Telegraf.rs / Informer)