Ivan Stanojević (53) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je zbog para u srijedu po podne zadavio svoju majku Ljiljanu (84) u njenom stanu u Paraćinu, a zatim nag pustio muziku do daske i otišao da se kupa.

Porodična tragedija dogodila se u srijedu po podne, a kako “Blic” nezvanično saznaje, stravičnom ubistvu prethodila je žustra svađa majke i sina.

– Cijeli komšiluk čuo je vriske iz njihovog stana u utorak oko 10 ujutru. Ivan je urlao na svoju majku, tjerao ju je iz kuće. Kada bi se on utišao, jauci nesrećne žene i dozivanje u pomoć odzvanjali su zgradom. Čuli smo kako viče: “Policija, zovite pomoć.” Međutim, niko od nas nije pozvao policiju, jer slične su se stvari sa njima događale i ranije – priča jedan od komšija.

Jutarnja svađa majke i sina negdje oko podneva se smirila, a niko od komšija pomislio nije da se zapravo u stanu broj 6, gdje je Ljiljana živjela sa sinom, dešava nešto užasno – da Ivan Stanojević ubija svoju majku.

– Tišina iz njihovog stana trajala je do sutradan poslije podne, kada je odjednom krenula da trešti glasna muzika. Niko nije znao šta se dešava, a ubrzo zatim vidjeli smo policiju ispred zgrade – priča komšija.

Kako “Blic” saznaje, krvavi pir Stanojevića otkriven je sasvim slučajno.

– Ivan se u srijedu nije pojavio cijeli dan na poslu, niti se ikome javljao. Jedan njegov kolega nakon neuspjelih pokušaja da ga dobije na telefon otišao je do stana u kojem se dogodio krvavi pir. Tada je čuo preglasnu muziku, pokušao je da uđe u stan, međutim, vrata su bila zaključana. Pozivao je Ivana, ali on mu se i dalje nije javljao. Čitava situacija mu se učinila sumnjiva te je brže-bolje alarmirao policiju – priča izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Prema njegovim riječima, policija je nakon dolaska u stan Stanojevića zatekla jezive scene.

– Mlađi sin nesrećne žene stigao je nekoliko minuta prije policije. Pokušavao je da dozove brata, majku, a kako mu uprkos preglasnoj muzici niko nije otvarao, razvalio je vrata. U tom trenutku naišla je policija koja je zatekla beživotno tijelo nesrećne žene na podu, dok je stariji sin bio u kupatilu potpuno nag – kaže sagovornik Blica.

Prema riječima sagovornika, Stanojević je bio potpuno dezorijentisan, a čak nije htio da se obuče te je umjesto u policijsku stanicu prevezen na odjeljenje psihijatrije u Ćupriji.

On je juče sproveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Jagodini, gdje se, branio ćutanjem.

On nije bio osuđivan, niti ga je majka prijavljivala za nasilje u porodici.

– Ivan se nedavno javljao policiji sa zahtjevom za dozvolu za dobijanje oružja, uz obrazloženje da mu je ona potrebna da bi radio kao obezbjeđenje. Takođe, javljao se i na neuropsihijatru, međutim koji su razlozi za to, zasad nije poznato – priča izvor.

Prema riječima komšija, Ivan se dva puta razvodio, a iz oba braka ima po jedno dijete.

– Druga žena ga je otjerala prije tri godine, pa se vratio kod majke. Stalno je pravio probleme zbog para, nesrećnoj ženi tražio je novac za sebe. Nije volio da radi, leškario je po cijeli dan. Tu i tamo išao je da radi nešto, ali sve je to bilo povremeno i za male pare. Ljiljana je bila divna i vrijedna žena, ali sudbina je tako htjela da strada od svog najbližeg, svog sina – pričaju komšije nesrećne žene.

Učenici bili na sahrani

Nesrećna starica, inače bivša profesorka srpskog u jednoj srednjoj školi u Paraćinu, sahranjena je juče na lokalnom groblju u Paraćinu. Na sahrani koju je organizovao njen mlađi sin, prisustvovalo je oko tridesetak ljudi, među kojima su bili i njeni bivši učenici.

Blic.rs