Nestro grupacija među najboljim je kompanijama u Republici Srpskoj i BiH, rečeno je prilikom posjete predsjednika Republike Milorada Dodika Rafineriji ulja Modriča. Rukovodstvo Rafinerije informisalo je predsjednika Dodika o stalnom povećanju proizvodnje, i ulaganjima u postrojenja. Ta ulaganja demantuju napise pojedinih medija o zatvaranju proizvodnje, istakao je Dodik.

U Rafineriji ulja Modriča plate su redovne, a prosjek je oko 600 evra. Rafinerija bilježi stalni rast proizvodnje. Samo u prošloj godini proizvedeno je 12.000 tona motornih ulja. U ovoj godini planiraju značajna investiciona ulaganja.

– U ovoj godini ulažemo u deparafinaciju, ukupna investicija je 3.300.000 evra. Planiramo još i rekonstrukciju linije pakovanja, investiciju vrijednu pola miliona evra – rekao je Evgenij Kočnjev, generalni direktor Rafineriji.

Rafinerija ulja, kao i ostale članice Nestro grupacije, drštveno su odgovorna preduzeća, pokazujući to redovnim i transprentnim ispunjavanjem svih obaveza prema budžetu Republike Srpske i BiH.

– Kada je riječ o porezima i doprinosima, u prošloj godini je u budžet uplaćeno 225 miliona evra. Svi porezi su uplaćeni na vrijeme. Isto je i sa platama koje isplaćijemo redovno – istakao je Sergej Kudrjašov, generalni direktor Zarubežnjefta.

Predsjednik Srpske je izrazio zadovoljstvo rezultatima rada Nestro gupacije i njenih članica.

– Ovo je jedna od najboljih kompanija u Republici Srpskoj i BiH. To pokazuje obim proizvodnje, obim prometa i sve veće tržište. Ulja koja se ovdje proizvode idu i u Vijetnam. To govori da samo putem Zarubežnjefta možemo da osvojim velika tržišta – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske danas je u Modriči razgovarao sa rukovodstvo ove lokalne zajednice o realizaciji novih infrastrukturnih projekta.

Dodik je podsjetio da su u Modriči od 2014. godine riješeni gotovo svi problemi kada je riječ o zaštiti od velikih voda, od kojih je opština imala veliku štetu.

Načelnik opštine, Mladen Krekić, izrazio je zadovoljstvo razgovorom sa predsjednikom Srpske i naveo da će u ovoj godini biti realizovani brojni projekti značajni za nova naselja Modriča tri, Modriča četiri, Modriča pet, kao i druga mjesta na području opštine.

Modriča je važno strateško mjesto za Republiku Srpsku naglašeno je u današnjim razgovorima predsjednika Srpske sa rukovodstvom Rafinerije ulja i opštine Modriča.

RTRS