Bivši novinar, bloger, savjetnik bivšeg predsjednika SDS-a, propali političar Nebojša Vukanović nije samo lažov, što je sud više puta potvrdio osudivši ga za klevetu, već je i prevarant koji bi se za svoje prljave rabote trebao naći pod istragom pravosudnih organa.

Vukanović se 2016. pokušao prijaviti kao politički subjekat kod Centralne izborne komisije BiH, ali mu kandidatura nije odobrena, jer nije ispoštovao osnovna pravila. Ispostavilo se da Vukanović nema registrovanu političku stranku, iako se lažno predstavljao kao čelnik Stranke za pravdu i red.

Vukanović je najavljivao da će tužiti Centralnu izbornu komisiju BiH zbog stava da njegova stranka nije registrovana u skladu sa zakonskim propisima kao politička organizacija, već kao udruženje građana, međutim o epilogu te tužbe javnost više nikad nije čula ni riječi.

Postavlja se pitanje da li je Vukanović toliko neinformisan i neupućen da ne poznaje osnovne stvari u politici i izbornom zakonodavstvu ili je namjerno varao i lagao javnost da će u izbornu trku, a svjestan da bi doživio sunovrat na izborima pokušao se izvući na zabranu Centralne izborne komisije.

Kome bi se nakon još jednog izbornog potopa mogao “prodati” kao političar ili savjetnik i za koji novac?

Ko “kontroliše” stranku koja nije nigdje registrovana, ko je platio preko 60 računa telefona, komunalija, 60 mjeseci zakupnina za kancelarije u centru grada, bilborda, plakata, putovanja i smještaja… odakle dolazi novac, iz kojih fondova i kojih donatora (možda ima još Suvara)?

Šta da kažete za nekoga ko je osporen na izborima, a upravo on dostavi finansijski izvještaj u kome se ne spominje niti jedan donator osim njega! Ko se krije iza njega?

Dobri njegovi poznavaoci, koje je sve ostavio kada je rješavao isključivo sebe, tvrde da u ovom slučaju ima posla ne za Centralnu izbornu komisiju, već za kriminalističku policiju.

Postavlja se pitanje da li će istražni organi konačno istražiti legalnost finansiranja Vukanovićeve “stranke”?

Zar imaš obraza, gdje će ti duša???

Izvor: Trebinje059