Posle startne pobede (2:0) protiv Tekstilac Korta u Ligi za prvaka fudbaleri Rudar Prijedora danas (17 časova) u drugoj uzastopnoj domaćoj utakmici na Gradskom stadionu dočekuju Drinu. Pre dve sedmice Zvorničani su namučili “rudare” koji su trijumfovali (1:0) iz kontroverznog penala Demira Jakupovića, osvojili tri boda i tako ostali u trci sa Zvijezdom-09 u borbi za titulom i plasmanom u Premijer ligu BiH.

-Polako idemo korak po korak, čeka nas vrlo težak protivnik, uvek nezgodan za Rudar Prijedor. Pre dve nedelje uspeli smo da pobedimo, bilo je teško, ali zasluženo. Sada nas čeka još jedna teška utakmica. Drina igra odgovorno, da tako kažem malo i defanzivno, teško je probiti njen donji blok. Ali se nadam da će momci ponoviti pristup kao što je bio protiv Tekstilac Korta, da ćemo kroz dobar pas i brzom igrom otvoriti rivala i stići do pobede – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

On za ovaj susret neće moći da računa na omladinskog reprezentativca BiH Ognjena Davidovića zbog povrede.

-Aleksandar Popović se žalio na povredu mišića, nije trenirao prethodna dva dana i morao je da miruje. Najverovatnije neće ni on biti u kombinaciji za tim. Nadam se da će oni koji budi igrali dati maksimum da pobedimo u utakmici protiv Drine jer je ona za nas najvažnija – dodao je Jelisavac.

Kapiten Nemanja Marić je susret protiv Dervenćana napustio u 22. minutu zbog povrede, ali biće u sastavu. Pred Drinu kaže:

-Drina je ekipa koja igra defanzivno, biće teško, ali ćemo dati maksimum i rezultat neće izostati. Stanje moje povrede je mnogo bolje, mirovao sam dva dana, jedan radio individualno, priključio sam se eikipi i biću spreman za utakmicu protiv Zvorničana u kojoj moramo ostvaiti dobar rezultat da napravimo uvod za derbi sa Zvijezdom-09 već u sredu.

LIGA ZA PRVAKA

Parovi 24. kola Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske, danas u 17 časova: Derventa: Tekstilac Kort – Slavija, sudi Dražen Marić (Bijeljina), Janja: Podrinje – Zvijezda-09, Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), Prijedor: Rudar Prijedor – Drina (Z), Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo).

 

  1. ZVIJEZDA-09                  23 16        6          1          52:15   54
  2. RUDAR PRIJEDOR            23 15        7          1          44:12   52
  3. DRINA (Z)                       23 10        9          4          29:19   39
  4. SLAVIJA                          23 9          9          5          34:27   36
  5. TEKSTILAC KORT             23 9          7          7          29:25   34
  6. PODRINJE (J)                   23 8          4        11          25:29   28

Sportski žurnal/Slavko BASARA