Slobodan Javor, biće kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora. U toj stranci nemaju dileme, kažu, dosta su uradili za grad, a planova itekako imaju. Pobjeda – neupitna.

– Ja mogu slobodno da kažem da će to biti jednoglasna podrška za gospodina Slobodana Javora na svim organima Gradskog odbora SNSD-a Prijedor. Svi smo zadovoljni kako obavlja svoju dužnost i nemamo zamjerke. U stalnoj smo komunikaciji, kako sa nama iz odbora tako i sa građanima. Pobjeda je sigurna – rekao je Dražen Vrhovac, zamjenik predsjednika GO SNSD-a Prijedor.

Iza SNSD-a, kažu, stoje i jaki koalicioni partneri.

Odaju utisak da ih za opoziciju i nije baš briga, mada, kada se pogleda prijedorska opozicija, nema se ništa posebno ni vidjeti.

PDP ne postoji, SDS se bezuspješno bori, odnedavno je tu i Trivićkin front ali sa zanemarivim članstvom. Iako poluraspadnuti, opozicionari imaju planove. Najjače ime SDS-a je Maja Dragojević Stojić. Kad je posljednji put bila kandidat, rezultate je čekala na ulici jer joj je tada bio zabranjen ulaz u prostorije stranke.

– O imenu će odlučivati Gradski odbor i organi stranke. Ukoliko za tu političku bitku budem izabrana ja, neću bježati od odgovornosti – izjavila je Maja Dragojević Stojić, predsjednik GO SDS.

U Narodnom frontu nadaju se nekim razgovorima. Sa svojim kandidatom teško da će ići pa bi, vjerovatno, podržali tuđeg. Trenutno ne nude više od predizborne floskule.

– Vjerujemo da ćemo sjesti za sto da razgovaramo o imenu kandidata koji bio najbolji da se ponudi građanima kao rješenje da se ostvari rezultat – ističe Biljana Knežević, predsjednik GO Narodni front.

Prijedorčani, sudeći po trenutnom raspoloženju, za poluraspalu opoziciju nisu. Podržavaju Javora.

Ako se pitate gdje je DNS, stranka kojoj je Prijedor nekada bio bastion dok je vodio Marko Pavić, odgovor je – ne postoji. Posljednji put se za njih čulo kada je protivkandidat Javoru bio doktor Goran Predojević, Pavićev čovjek. Nakon poraza, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora DNS-a jer nije bio zadovoljan politikom stranke. Kako su im se vrata tada zatvorila, tako i danas. Ni u lokalnoj Skupštini nemaju odbornike.

Izvor: ATV