Iako je sklon kritičkim i ciničnim zapažanjima o međunarodnim aktivnostima vlasti u Republici Srpskoj, predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, ako je suditi po njegovoj posljednjoj posjeti Beču, ne može da se pohvali naročitim uspjesima u tom fahu.

Naime, lider SDS-a je u utorak, 29. maja – vraćajući se iz Italije, gdje je sa saradnicima bio istim povodom – boravio u glavnom gradu Austrije, kako bi održao politički skup sa srpskom dijasporom. Okupljanje je, prenose tamošnji Srbi, trebalo da se održi u restoranu, odnosno kafeteriji “Wenia“.

Međutim, prostor koji može da primi solidan broj ljudi ostao je gotovo prazan, jer je odziv sunarodnika na bečki skup vodeće opozicione stranke u Republici Srpskoj bio više nego simboličan.

Budući da su se zainteresovani za Govedaričino viđenje političke situacije u Republici Srpskoj i BiH u ovom restoranu mogli gotovo prebrojati na prste dvije ruke, čitav efekat tog ambicioznog pokušaja na kraju se sveo na neformalno druženje i ćaskanje.

Očito, to nije bio ni izbliza dovoljan motiv predsjedniku ove stranke da potegne put do Austrije, budući je sličan domet mogao biti ostvaren i prevozom bečke publike iz kafeterije “Wenia“ u par vozila do bilo koje destinacije u Srpskoj.

Izvor: opcija.net