Košarkaši Huntersa još jednom su ispisali istoriju prijedorske omladinske košarke plasmanom među 3 najbolje pionirske ekipe u Bosni i Hercegovini. U ovom odabranom društvu našli su se nakon osvojenog 1. mjesta na polufinalnom turniru u Zenici prošlog vikenda gdje su pored Huntersa nastupale i ekipe KK KENGUR Zenica i ŠK PEPI SPORT Mostar. Prijedorski košarkaši će tako imati priliku da se na finalnom turniru 16/17 juna bore za titulu najbolje ekipe u državi zajedno sa ekipama OKK LEOTAR iz Trebinja i KK BUDUĆNOST BN iz Bijeljine
POLUFINALNI TURNIR ZA PIONIRSKOG PRVAKA BIH
Grupa C
Rezultati:
ŠK Pepi Sport : KK Hunters 68:63
KK Kengur : ŠK Pepi Sport 62:58
KK Hunters : KK Kengur 73:63

Tabela:
1. HUNTERS
2. PEPI SPORT
3. KENGUR

Na turniru je viđena zanimljiva i neizvjesna borba u svim utakmicama. Iako su Huntersi odigrali puno teških utakmica ove sezone, neshvatljivo loše su ušli u utakmicu 1. kola protiv ŠK PEPI SPORT i to ih je koštalo pobjede. Bez obzira na fantastično 2. poluvrijeme ekipa iz Mostara odlično parira na agresivnu igru Huntersa i na kraju zasluženo slave.
U sledećoj našoj utakmici protiv domaćina KK KENGUR sasvim druga priča, Huntersi u meč ulaze  koncentrisano i hrabro, od početka do kraja drže sve pod kontrolom i pobjeđuju razlikom koja je bila potrebna za 1. mjesto i plasmn na finalni turnir. Pored sjajne timske igre i velikog doprinosa svih igrača mora se istaći i košgeterski učinak Stefana Radinovića koji je na 2 utakmice postigao ukupno 79 poena. Još su nastupali: Gavranović V., Kričković Z., Dobrijević D., Mirković V., Rašić D., Vranješ N., Lakić N., Ilić N. i Egić K.
I ovom prilikom nismo nastupali kompletni… zbog školske ekskurzije nedostajao je bitan igrač iz petorke Smiljanić A., kao i Vujičić I. i Marjanović F.

prijedor24h