Dizajner Darko Kostić uhapšen je danas zbog sumnje da je seksualno uznemiravao maloljetnika, saznaje Blic. Policajci, takođe, po nalogu beogradskog suda, vrše pretres stana dizajnera.

Poznatog dizajnera policiji je prije nekoliko dana prijavio maloljetni L. J. (15), koji tvrdi da ga je Kostić seksualno uznemiravao u njegovom stanu.

Maloljetnik, inače učesnik emisije “Neki novi klinci”, je policiji ispričao da je kod Kostića otišao kako bi ga on fotografisao.

– Kako je dječak ispričao, Kostić ga je fotografisao i za to tražio novac. Kada se ispostavilo da dječak nema pare, kreator je, tvrdi dječak, od njega tražio da se skine, da se maze, što je ovaj odbio. Dječak je zatim pobjegao – otkriva izvor Blica navode dečaka koji je optužio kreatora.

Maljoletni L. J. je saslušan, a nađene su i SMS poruke koje se “poklapaju” sa njegovim iskazom. U njima, kako saznajemo, stoji da je Kostić pozvao dječaka u svoj stan da ga fotografiše, na šta je dječak pristao.

Policija je Kostića nekoliko puta tražila u njegovom stanu kako bi dao izjavu o ovom slučaju, međutim njega nije bilo. Nakon što je ovaj slučaj dospio do medija, dizajner se pojavio u policijskoj stanici gdje je ove navode negirao.

On je ispričao da se nije krio, niti da je znao da ga policija traži.

Kostić je u svoju odbranu naveo da je dječaka pokušao da otjera iz ateljea kada je pokušao da uđe u njegov stan, međutim, kako je on navaljivao, odgurnuo ga je i tom prilikom mu iscjepao majicu.

– Kostić je tvrdio da dječaka nikada ranije nije vidio, da je za njega čuo iz emisije i da ga je dečak proganjao preko Fejsbuka i da mu je sam tražio da ga fotografiše. Takođe je tvrdio da dječak sve izmišlja i da preko njega hoće da postane poznat – kaže izvor Blica.

Kostić je ranije privođen zbog posedovanja narkotika.

Komšije: U kasne sate kod njega dolaze mali, mršavi mladići

Prema riječima Kostićevih komšija iz zgrade na Novom Beogradu gdje živi, on je poznat kao muškarac kojem gotovo svaki dan u stan dolazi drugi mladić.

– Viđamo svaki dan ovdje mladiće koji idu kod Kostića. Svi su mali, mršavi, ko zna da li su punoljetni. Dolaze kod njega i ostaju do kasno uveče – kaže jedan od komšija koji je želio da ostane anoniman.

Mladić htio da skoči kroz prozor njegovog stana

Kako za Blic priča jedan od komšija Darka Kostića, prošle zime jedan mladić htio je da skočli kroz prozor iz Kostićevog stana.

– Tada je neki mladić napravio scenu, histerisao je, otvorio prozor i nagnuo se prijeteći da će da skoči. Hvala Bogu to je spriječeno, a Kostić se ni poslije toga nije primirio. Nastavio je da dovodi mladiće u stan – kaže komšija modnog kreatora.

Srpskainfo