Prijedorčanin star 57 godina i njegov 17-godišnji sin hitno su hospitalizirani u Univerzitetski-klinički centar RS u Banjoj Luci, nakon što su se sinoć oko 21.20 sati, kada je slučaj prijavljen policiji PU Prijedor, prilikom čišćenja cisterne otrovali ugljendioksidom, plinom koji nastaje prilikom fermentacije voća.

Kako saznajemo, sinu je ispao mobilni telefon u cisternu. Sišao je po njega, a otac odmah za njim u pokušaju da mu pomogne. Zatečeni su bez svijesti. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Prijedoru i policija, koja je obavila uviđaj. Iz Uprave “Prijedorčanke” kažu da je zbog ove nesreće cijeli kolektiv u šoku.

– Razmatramo situaciju i u ovom trenutku smo skoncentrirani samo na jedno, na preživljavanje povrijeđenih i njihovo zdravstveno stanje. Radimo sve što je u našoj moći da im pomognemo – naveli su iz Uprave preduzeća.

U Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske su dana 20.08.2018. godine u večernjim satima primljeni pacijenti D.M. (1961) i O.M. (2000) koji su transportovani nakon inicijalnih mjera zbrinjavanja u Opštoj bolnici Prijedor.

Prema trenutnim saznanjima riječ je o pacijentima koji su upali u industrijsku cisternu za preradu voća. Obojica su primljena u stanju kome i respiratorne insuficijencije, te su odmah preduzete sve neophodne dijagnostičke i terapijske mjere. U ovom trenutku su oba pacijenta životno ugrožena i sve dalje prognoze su neizvjesne.

Avaz