Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da građane interesuje istina u vezi sa “slučajem Dragićević”, ali da Narodna skupština nije mjesto gdje se to može postići.

– Postoje Tužilaštvo, policija i ostale instutucije, koje su prije Narodne skupštine pozvane da rade na tom slučaju i da ga razriješe. Јavnost pa i Narodna skupština svakako su zainteresovani da se dođe do prave istine, da činjenice izađu na vidjelo, te da to konačno bude podvedeno pod riješen slučaj – rekao je Čubrilović.

Govoreći i o navljenoj inicijativi opozicionih poslanika za sazivanjem posebne sjednice NSRS sa tačkom dnevnog reda “Neustavno djelovanje i nezakonito postupanje pojedinaca u institucijama Srpske povodom ubistva Davida Dragičevića”, Čubrilović je rekao da inicijativa još nije dostavljena, ali da će ukoliko budu ispunjeni uslovi za to, sazvati Kolegijum gdje će biti odlučeno o sudbini tog zahtjeva.

Čubrilović je rekao da ne zna šta su pravi razlozi za sazivanje posebne sjednice o “slučaju Dragičević”, ni šta stoji u njenom obrazloženju.

RTRS