Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je danas da će uskoro početi izgradnja sportske dvorane u Omarskoj i istakla da će taj objekat promijeniti sliku ne samo Osnovne škole /OŠ/ “Vuk Karadžić”, već i prijedorske mjesne zajednice, budući da će postati centar mnogih dešavanja.

“Uskoro će početi izgradnja fiskulturne sale, koja će biti centar okupljanja i sportskih i drugih aktivnosti mještana”, izjavila je Cvijanovićeva koja je tokom boravka u OŠ “Vuk Karadžić” posjetila i prostor na kojem će biti izgrađena sportska dvorana.

Ona je potvrdila da će za izgradnju ovog objekta biti izdvojeno 490.000 KM koje je obezbijedila Vlada Srbije u okviru njihovog programa podrške opštinama Republike Srpske posredstvom Vlade Srpske.

“Riječ je o ozbiljnom projektu, s obzirom na to da će ovdje biti 635 mjesta za sjedenje, tako da sam objekat zaslužuje veliku pažnju. S obzirom na to da je novac obezbijeđen i da smo čuli da su sprovedene sve procedure, očekujemo da uskoro počnu radovi”, kaže Cvijanovićeva.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Milan Babić ukazao je da je najveći problem ove škole to što nema fiskulturne dvorane.

OŠ “Vuk Kardžić” ove školske godine pohađa 408 učenika, među kojim je 46 prvačića, što je za 21 više nego prethodne.