DNS Prijedor-Održana predizborna tribina u Bistrici kod Prijedora

U Bistrici kod Prijedora, večeras (09.09.2018.) je održana predizborna tribina na kojoj su predstavljeni kandidati izborne jednice 301 za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom PS BiH.

Nosilac liste za NS RS Duško Ivić je rekao da će na preidzbornim tribinama pričati samo ono što će DNS raditi u narednom periodu.

„Mi želimo promjene a ne sukobe. Vidjelo se i ranije kako rade poslanici iz regije Prijedor i šta su sve ostvarili“ rekao je Ivić, dodajući da je, zbog ranijih dobrih rezultata važno da DNS i na ovim izborima ostvari dobra rezultat, u šta, po njemu, ne treba sumnjati.

„Glavna borba biće i gradnja autoputa. Uspjeli smo i to pokrenuti sa mrtve tačke. Sjetite se borbe oko prodaje rudnika „Ljubija“. Sačuvali smo 2.000 radnih mjesta. Da nismo uspjeli u tome doživjeli bi privredni sunovrat“ rekao je Ivić i zato je poručio da je cilj da i u narednom peridou DNS ima solidan broj poslanika u republičkom paralementu i zato je pozvao mještane Bistrice da izađu na izbore.

Dragutin Rodić, kandidat DNS-a Prijedor za Predstavnički dom PS BiH je rekao da je cilj DNS-a dva direktna mandata u Parlament BiH.

„Moramo omogućiti da DNS može da učestvuje u odlučivanju u BiH. Republika Srpska se brani u  Sarajevu. Svi raniji pokušaji da se dođe do ustavnih promjene išli su ka tome da se ukine entitetsko glasanje. Prvi stub očuvanja Srpske i njeno jačanje je čuvanje odredbi Dejtona. Drugi stub je ekonomija i zapošljavanje. Treći cilj je socijalno osjetljivost i sve to  piše u programu DNS-a“ rekao je Rodić podsjećajući da DNS vodi narodnu politiku.

Prisutnima se obratio i Milenko Đaković, predsjednik GO DNS-a Prijedor koji je rekao da su kandidati DNS-a za ove izbore podržani od strane Gradske organizacije DNS-a, predsjednika Pavića i njega, kao čelnog čovjeka Gradske organizacije DNS-a Prijedor.

„Koliko je DNS uradio u Prijedoru pokazuju brojni projekti koje smo realizovali. DNS je potpisao koalicioni dogovor sa SNSD-om i SP-om da ćemo glasati za kandidata SNSD-a za predsjednika RS  i kandidata za člana Predsjedništva BiH“ rekao je Đaković.

Na predizbornoj tribini DNS –a u Bistrici su govorili Mirko Sovilj i Slavica Popović, kandidati DNS-a Prijedor  za NS RS.

Preporuka

Bjelica najavio kandidaturu za predsjednika SDS
views 11
Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica najavio je svoju kandidaturu za predsjednika SDS-a na predstojećim unutarstranačkim izborima. Bjelica je rekao...
Ugradio sam pola života u izgradnju stranke
views 11
Milovan Bjelica, načelnik Sokoca, jedan je od najglasnijih i najoštrijih kritičara aktuelnog rukovodstva Srpske demokratske stranke (SDS). Bjelica od ...
Usijane strasti u SDS-u, pljušte međusobne uvrede ...
views 55
Visoki funkcioneri SDS sve su sigurniji da je stranci potrebno novo rukovodstvo, a počele su da pljušte i međusobne uvrede. Strasti su, po svemu ...
Kovačević: SNSD-u narod dao ključ za formiranje vl...
views 25
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da je toj političkoj partiji ključ za formiranje vlasti dao narod, odnosno građani Republike Srpske,...
Bjelica: Vratimo SDS načelima i programu
views 15
Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac, piše u tekstu objavljenom na njegovom blogu pod nazivom "Vratimo Srpsku demokratsku ...
Vukanovićevi novi prijatelji
views 101
Spisak njegovih prijatelja je podugačak. Iznenadi nas svako malo Nebojša Vukanović novim poznanstvom. I drugarstvom. Nije bitno što se radi uglavnom o...