????????????????????????????????????

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Dragutin Rodić izjavio je večeras novinarima uoči predizbornog skupa u Srednjoj Marićkoj kod Prijedora da je politika DNS-a veoma dobro prihvaćena u narodu.
On je rekao da će se, ako bude izabran za mjesto za koje se kandiduje, i ubuduće zalagati da aktivno učestvuje u zaštiti životne sredine ovog dijela Republike Srpske.

“Ovdje mislim na ideju o odlaganju radioaktivnog otpada na području Trgovske gore, jer kada bi se dozvolio taj projekat, time bi cijela ova regija bila ugrožena”, rekao je Rodić.

On je istakao da je u prethodnom mandatu bio dio radne grupe koja je radila rezoluciju vezanu za radioaktivni otpad i da je taj postupak zaustavljen u Parlamentarnoj skupštini potpisivanjem određenih međunarodnih sporazuma i stvaranjem uslova da se oni realizuju.

“Upravo s tim u vezi, moj moto je da se možete baviti politikom, ali da uvijek vodite računa o području sa koga dolazite”, naglasio je Rodić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić izjavio je da je DNS u proteklom periodu mnogo ulagao u seoska područja, počevši od infrastrukture do raznih podsticaja za poljopriredu.

“Primjer za to je upravo ovo selo koje je, budući da je udaljeno od centra grada, bilo prilično zapušteno dok se sada ovdje stiže asfaltom do lijepo uređenog društvenog doma i centra sela”, rekao je Ivić.

On je dodao da je za poljoprivrednike i ovog i susjednih sela veoma bitno da se obezbijedi hladnjača i siguran plasman cjelokupnog roda voća i povrća.

“To će biti druga faza razvoja sela, da se obezbijedi siguran život ljudi koji žive od poljoprivrede i time stvore uslovi da se mladi vraćaju na selo i bave se poljoprivredom”, naglasio je Ivić.

Predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor Milenko Đaković novinarima je rekao da DNS planira nove projekte asfaltiranja, uređenja ulične rasvjete, da se time stvore uslovi da se mladi vraćaju u selo.

“Ovdje DNS ima veliku podršku i nadam se da ćemo zajedno nastaviti dalje da radimo i gradimo”, poručio je Đaković.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Duško Miletić poručio je da će DNS dati podršku razvoju sela i da stvara uslove da mladi ostaju na selu i da od svog rada pošteno žive.

“Smatram da je veoma bitno da mladi izađu da glasaju i time podrže DNS jer time daju podršku sebi i svojoj boljoj budućnosti”, rekao je Miletić.

Na večerašnjem predizbornom skupu u Srednjoj Marićkoj predstavili su se i ostali kandidati DNS-a sa obje kandidatske liste za predstojeće opšte izbore.