Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice jedan Dragutin Rodić poručio je sinoć da je strateški cilj politike DNS-a jačanje institucija Srpske, vladavine prava i ekonomski razvoj.
Kada je u pitanju BiH onda je značajno, smatra Rodić, očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i sprečavanje svakog pokušaja umanjenja značaja Republike Srpske, što je moguće izborom odgovornih predstavnika.

“Ti predstavnici moraju imati na umu da Republika Srpska mora ostati ravnopravan entitet u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, a to je moguće samo ako su ti predstavnici jedinstveni i složni u ostvarivanju svoje politike”, poručio je Rodić.

On smatra da je DNS u potpunosti spreman da pred građanima predstavi svoju politiku za koju će, kako očekuje, 7. oktobra, dobiti dobru prolaznu ocjenu građana Republike Srpske.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Duško Ivić je pozvao mještane Tukova da glasaju za DNS jer je to stranka koja raste i koja ima realne ciljeve za poboljšanje kvaliteta života.

“To su rast i razvoj ekonomije i zapošljavanje, smanjenje demografskog pada kroz povećanje nataliteta i uopšte, za period od 2018. do 2022. godine, postavili smo veoma visoke ciljeve što pokušavamo da predstavimo građanima”, rekao je Ivić.

Na večerašnjoj tribini su govorili i kandidati za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice jedan Mirko Sovilj, Dijana Šobot, Slavica Popović te predstavljeni ostali kandidati sa obe liste ispred ove stranke u ovoj Izbornoj jedinici.

Podršku kandidatima i na ovom predizbornom skupu dao je predsjednik Gradske organizacije DNS Prijedor Milenko Đaković koji je istakao da DNS ove godine puni 18 godina i da u ove izbore ulazi sreman da dobije najsloženije zadatke.