Najbolji sportisti Prijedora za 2018.godinu biće proglašeni 21.decembra na tradicionalnoj manifestaciji “Izbor sportiste godine ” koja će biti organizovana po 49.put.

Organizacioni odbor manifestacije je nakon današnje sjednice uputio poziv svim sportskim kolektivima na području grada Prijedora da dostave prijedloge svojih kandidata.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković , koji je predsjedavao ovim odborom, istakao je da je ovo tradicionalna manifestacija koja okuplja sportiste i sportske radnike i koja nagrađuje najbolje među njima.
“Očekujem da će izuzetno kvalitetni uspjesi u sportu biti nagrađeni i da ćemo proglasiti najuspješnije sportiste u svim kategorijama prema utvrđenom Pravilniku i vjerujem da će manifestacija biti na nivou kako je grad navikao da čestita svojim sportistima i da ih pozdravi”,rekao je Đaković.
Na ovoj sjednici Organizacionog odbora izabrani su članovi žirija , a lokalna medijska kuća IPC “Kozarski vjesnik” je zadužena za organizacione pripreme ovog sportskog događaja u gradu.
Direktor IPC “Kozarskog vjesnika” Zoran Sovilj rekao je da sportski klubovi svoje kandidate za izbor najboljih sportista mogu prijaviti do kraja ovog mjeseca.
On je dodao da će se birati najbolji sportista, najuspješnija muška i ženska sportska ekipa, najbolji sportski radnik i trener, te najbolji mladi sportista, a da će kompanija “Arselor Mital Prijedor” nagraditi desetak najuspješnijih perspektivnih mladih sportista.
Generalni pokrovitelj manifestacije “Izbor sportiste 2018.godine” je grad Prijedor.

prijedorgrad.org

Video/Kozarski