Fudbaleri Rudar Prijedora trijumfalno su završili jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske pobjedom (2:0) u Derventi protiv Tekstilca.

Gradski stadion u Derventi. Gledalaca: 150. Sudija: Mario Jelić (Banjaluka). Strijelci: 0:1 Mujagić (79), 0:2 Kovačević (90). Žuti kartoni: Perić, Susaković, Ćorić (Tekstilac), Gavranović, Mujagić, Živanić (Rudar Prijedor).

TEKSTILAC: Pećić, Marić, Jolović, Kovač, Đuričić, Duspara, Perić, Ćorić, Đekić, Kukić (od 62. Susaković), Simić. Trener: Dejan plisnić.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Ramić, Lezić, Kovačević, Gavranović, Pekija, Mrkić (od 77. Živanić), Mujagić (od 86. Dragić), Sajak, Kukavica (od 87. D. Marmat), Davidović. Trener: Nedžad Žerić.

Fudbaleri Rudar Prijedora trijumfalno su završili jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske pobjedom (2:0) u Derventi protiv Tekstilca kojom su se učvrstili na trećem mjestu iza vodećeg tandema Borac Banjaluka-Sloga Gornje Crnjelovo. S druge strane domaći tim zimovaće na posljednjem mjestu na tabeli i pred “krojačima” je izazovno proljeće u kojem će se grčevito boriti za opstanak.

U tvrdoj, pravoj prvenstvenoj utakmici, Prijedorčani su svih 90 minuta kontrolisali igru i u finišu stigli do trijumfa, baš kao i prethodno kolo protiv banjalučkog Borca što pokazuje da ovaj tim Rudar Prijedora ima karakter. Malo ko je očekivao da će “rudari” zimovati na trećoj poziciji poslije lošeg starta kada su svi prognozirali da će uzabranici trenera Nedžada Žerića biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Igrao se 79. minut kada je Mujo Mujagić odličnu akciju gostiju pretvorio u vođstvo, a u posljednjem minutu pobjedu Rudar Prijedora ovjerio je Mile Kovačević. “Rudari” će ostati u pogonu do utorka kada je zakazan zajednički ručak poslije kojeg će se otići na zasluženu pauzu. Prozivka za proljećni dio sezone biće održana polovinom januara iduće godine.

Prijedor24h