Mnogo žena širom svijeta odlučuje se da ugradi implante u grudi, vjerujući da će ih to učiniti privlačnijim i sigurnijim u sebe, te da će se ljepše osjećati u svojoj koži. Međutim, šta se desi kada se počnete osjećati lošije nego ikada u životu i kada shvatite da bi to moglo biti upravo zbog implanta?

Priču o tome ovih dana podijelila je lični fitnes trener i superfit atraktivna majka dva dječaka iz Švedske Malin Bjork, čiji profil na Instagramu, posvećen uglavnom fitnes programu i vraćanju u formu nakon porođaja, prati gotovo 600.000 ljudi.

Naime, ona se prije nekoliko dana podvrgla operaciji vađenja implanta iz grudi koje je imala punih osam godina i obožavala, a sve nakon što je otkrila da se zbog njih svakim danom osjećala sve lošije. Cijeli proces donošenja te odluke, operacije, pa čak i fotografije koje pokazuju kako je izgleda prije i nakon operacije, pokazala je na fotografijama i snimcima koje je podijelila na ovoj društvenoj mreži, uz mnoštvo objašnjenja i korisnih informacija.

– Ekstremni umor, anksioznost, često razbolijevanje, gubitak kose, suva koža, akne koje nisam imala nikada prije, bolovi u grudima, osjetljivost na buku i svjetlost, kratak dah, bolno tijelo, dok mi je glava bila teška i mutna. Sve sam to imala mjesecima zbog implanta, jer ljekari ne mogu da nađu nikakav problem ili znak  da sam bolesna. Plus, počela je da mi se skuplja tečnost u grudima, zbog čega su se ljekari pribojavali i da mi je implant napukao – tako je ova žena opisala svoje simptome i probleme sa kojima se borila duže od godinu dana, svakim danom se osjećajući lošije.

Odluka da izvadi implatne joj, ističe, nije lako pala, ali je shvatila da joj je zdravlje najvažnije. Već u prvim danima poslije operacije je, tvrdi, počela da se osjeća mnogo bolje, veselije, sa puno više energije, stanje kože joj se vidno popravilo, a otkrila je i da joj se njeno tijelo sviđa i bez vještačkih umetaka.

Ispostavilo se, objašnjava, da joj implant nije pukao, što je bila dobra vijest i za ljekare.

– Implanti koje sam imala su od nedavno zabranjeni u Evropi, jer se ispostavilo da mogu da izazovu probleme sa upalama i druge probleme koji su se i meni desili. Osim toga, ova vrsta nosi i najveći rizik za razvoj limfoma, za koji sam takođe radila pretrage, ali su, hvala bogu, rezultati bili normalni  – napisala je Malin.

Dok se još oporavlja od operacije i nakon svega što je prošla, odlučna je da više nikada u svoje tijelo ne stavi nikakve vještačke umetke, bez obzira na njenu želju da izgleda najbolje što je moguće.

Njena priča već je pokrenula brojne žene na društvenim mrežama da se zapitaju da li treba da ugrade implante ili da ih izvade, te da upravo od nje zatraže detaljnije informacije i savjet.

A savjeti koje dijeli na društvenim mrežama u vezi s tim kako da se žene vrate u formu nakon trudnoće i porođaja, ali i da prihvate da njihovo tijelo lijepo izgleda i sa manama, bez fotošopa, možda će biti korisni i drugim ženama.

Srpskainfo