Predsjednik SDS Vukota Govedarica isklučio je iz stranke Svetu Kremenovića iz Prijedora.

Naime, Kremenović je obavljao funkciju zamjenika predsjednika Gradskog odbora SDS u Prijedoru i član je ove stranke više od 29 godina.

– Poslao je mejl na adresu stranke u kojem je napisao da ja nisam više član SDS-a i da žalba na ovu odluku ne odlaže njeno izvršenje, a razlog je navodno moje nepoštovanje odluka stranke – izjavio je Kremenović za portal Srpskainfo.

Dodao je da je pravi razlog isključenja to što je on zajedno sa 150 članova Skupštine organizovao vanrednu sjednicu prije 16 dana na kojoj je opozvan predsjednik GO SDS u Prijedoru Milan Tubin.

– Mi smo Tubina opozvali većinom glasova zbog loših rezultata izbora, odnosno zato što je izgubio izbore. I bivši predsjednik GO, Dušan Berić je smijenjen nakon što je izgubio izbore prije njega, tako bi isto trebalo da bude smijenjen i Vukota Govedarica jer je izgubio izbore – ističe Kremenović.

Dodaje da će se na ovu odluku Govedarice ipak žaliti.

– Ja sam član SDS-a u genima i krvi i to niko ne može da mi zabrani, a Vukota je jedan obični primitivac koji je izgubio kompas i koji hoće da uvodi disciplinu- ističe Kremenović.

Smatra da Govedarica neće isključiti svih 150 članova Skupštine koji su bili na vanrednoj sjednici i podržali opoziv Tubina, te da je on žrtva koja služi za primjer ostalima.

Navodi da će Komisija koja je formirana na vanrednoj Skupštini SDS nastaviti da provodi svoje odluke, među kojima su i unutarstranački izbori.

Srpskainfo