Zapošljavanje glavni problem djece poginulih boraca (VIDEO)

U Prijedoru je održana sjednica Predsjedništva gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. Sumirane su aktivnosti koje su sprovedene u prošloj godini. I ovaj put je poručeno da će prioritet u radu ove organizacije i dalje biti pomoć najugroženijim članovima i zapošljavanje djece poginulih boraca.

Zdravka Karlica, predsjednik gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, rekla je da je zapošljavanje djece poginulih i nestalih boraca, prioritet broj jedan u radu ove organizacije.

– Mi moramo pomoći tim mladim ljudima, kako bi im obezbijedili sigurnu egzistenciju. Vidite i sami šta se dešava, ljudi odlaze trbuhom za kruhom, jer nemaju posla. Posebno to ističem za našu kategoriju, jer njihovi očevi su dali svoj život za našu slobodu, a oni se nalaze u ovoj situaciji – rekla je ona.

Ljubomir Unčanin iz gradske Organizacije djece nestalih i poginulih boraca naglašava da je nezaposlenost njihov najveći problem.

– Došli smo u situaciju da smo zdravi i sposobni, a teško dolazimo do zaposlenja. Jer i ja sam danas roditelj i želim da moje dijete odrasta u mnogo boljim uslovima nego što sam ja odrastao i na osnovu svega toga, smatram da nam je jedina sigurnost to zaposlenje – dodao je Unčanin.

Na sjednici Predsjedništva je, po ko zna koji put, ukazano na težak materijalni položaj porodica iz ove kategorije. Postoje dva fonda solidarnosti iz kojih se izdvajaju sredstva za pomoć ovim licima.

Viktorija Stakic, koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila jedinog sina Željka, kaže da godine nose svoje, skupi su lijekovi, tako i da se teže sastavlja kraj s krajem.

– Zdravlje nas za sada dobro služi, čuvamo se koliko možemo. Barem da su nam omogućena češća i jeftinija banjska liječenja, to bi nama u poznim godinama, dobro poslužilo – dodala je Stakićeva.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu život je izgubilo 936 boraca iz Prijedora, a još uvijek se traga za 62 nestalih borca 183 civila sa područja prijedorske regije.

M. Šodić/Kozarski

Preporuka

U dječijem vrtiću „Radost“ kod četvero mališana di...
views 50
U dječijem vrtiću „Radost“ u Prijedoru kod četvero mališana dijagnostikovan je šarlah. Preduzete su sve potrebne mjere na suzbijanju i daljnjem suzbij...
Imanje Radakovića iz Gornje Dragotinje turistička ...
views 230
Porodica Radaković, iz sela Gornja Dragotinja kod Prijedora, otvorila je vrata svog imanja. Prirodni potencijali i 200 domaćih proizvoda među kojima i...
KO POSIJE BIĆE KAŽNJEN Vlast u Prijedoru ne dozvol...
views 330
U vrijeme kada gradske bašte postaju popularne u svim lokalanim zajednicama širom svijeta, Gradska uprava Prijedora zabranila je stanarima Pećana da s...
” Dan otvorenih vrata” u PU Prijedor z...
views 23
"Danom otvorenih vrata" za učenike pet osnovnih škola i mališane iz jednog vrtića, Policijska uprava Prijedor počela je danas obilježavanje 4. aprila ...
Tradicionalna manifestacija “Pozdrav proljeć...
views 82
Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” na Kozari okupilo oko 2.000 planinara iz 93 planinarska društva iz regiona. Direktor Naciona...
BOGATO NALAZIŠTE U Nacionalnom parku Kozara otkriv...
views 165
Čak 44 nove vrste tvrdokrilaca otkriveno je za područje Nacionalnog parka Kozara tokom detaljnog istraživanja insekata tvrdokrilaca. Fokus je bio n...