Šojić, Trpković i Džordž

Prvo pokušate osporiti ime Republike Srpske, zaprijetite otcjepljenjem, najavite povlačenje iz Oružanih snaga BiH, stanete u odbranu udruženog zločinačkog poduhvata, zveckate oružjem, a onda se lijepo zagrlite i svi zajedno uđete u vlast.

To je put koji će očigledno proći SDA, SNSD i HDZ u procesu formiranja institucija na nivou BiH. Nakon zakopavanja u političke rovove i utvrđivanja pazara, svi dobiju ono što žele, a kolateralna šteta je BiH i ovo naroda što je ostalo u njoj.

Zvuči slično planu koga je Srećko Šojić trebalo da provede u djelo u jednom od domaćih filmova: „Rekli smo, dovedeš preduzeće u tešku finansijsku situaciju, ne plaćaš službenicima plate, zadužiš se, a onda nastupamo gospodin Trpković i ja, obavimo poslove oko kupoprodaje neke robe, a onda se pojavimo kao holding kompanija koja hoće da kupi tvoje preduzeće“.

Ovako je govorio Džordž, a ko su u filmu o BiH Šojić i Trpković – procijenite sami.

Jasno je da je Bosna priča za sebe, da Savjet ministara nije vlada koju formira najjača stranka i potpuno je normalno da vlast u ovom trenutku čine SNSD, SDA i HDZ. jer su dobile najviše glasova. Tu ništa nije sporno čak ni Bakiru Izetbegoviću. Ali, ako je tako, ako vam je vlast zagarantovana, zašto dodatno prijetite, zavađate narode, uništavate nam živote, zašto se samo ne zagrlite i podijelite plijen?

Odgovor se krije u dugoročnom planiranju. Pomenute partije ovaj put su posao završile, ali su već u kampanji za naredne izbore. Treba na vrijeme posijati sjeme razdora za iduće dvije i četiri godine.

Srpskainfo