Ko upravlja prijedorskim SDS-om? (VIDEO)

Problemi u prijedorskom SDS-u i dalje traju! Dok dosadašnji predsjednik Gradskog odbora stranke Milan Tubin ističe da i dalje obavlja tu funkciju, nezadovoljni članovi, kao i potpredsjednik SDS-a Drago Bundalo poručuju da je on sa te funkcije smijenjen na Skupštini održanoj u januaru. Vukotu Govedaricu više puta su pozivali na razgovor do kojeg nije došlo. Postavlja se pitanje – ko upravlja prijedorskim SDS-om?

Tubin poručuje da je i dalje predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SDS-a. Odluka o njegovoj smjeni, kako kaže, donesena je na nestatutarnoj i nelegalnoj skupštini. On je dodao da unutar prijedorskog SDS-a ne postoje struje, a situacija u stranci, poručuje, nije problematična.

– Situacija nije ni blizu dramatična kao što pokušava da se predstavi. Mi funkcionišemo i radimo normalno – rekao je Tubin.

Međutim, nezadovoljni članovi prijedorskog SDS-a tvrde da nije baš tako. Ističu da je stanje u GO SDS-a katastrofalno, i to, kako kažu, vide svi osim Tubina.

– 80 odsto članstva stranke, a i građana, ne podržava politiku koju je vodio Vukota Govedarica, koju i sad vodi, i gdje hoće od gubitnika da napravi pobjednike – smatra Sveto Kremenović član GO SDS-a Prijedor.

Prijedorskim SDS-om ne upravlja Milan Tubin, već tijelo koje je imenovano na Skupštini u januaru, poručuje Kremenović.

– Trideset ljudi iz svih regija i svih dijelova grada je izabrano da rukovodi Gradskim odborom i da provede unutarstranačke izbore. Јa ne govorim u svoje ime, nego ono za šta je većina ljudi. To je valjda demokratski – dodao je Kremenović.

Goran Praštalo, član GO SDS Prijedor, naveo je da je očigledno da se predsjednik stranke Vukota Govedarica oglušava na njihove zahtjeve.

– Govedarica uopšte neće da se sretne sa nama. Sve stranke su do sada obavili konsultacije, a mi još nismo ni počeli. Mi nemamo ništa, ni jednog mjesnog odbora – dodao je Praštalo.

Zaključci sa Skupštine prijedorskog SDS-a su u potpunosti legalni i legitimni, i predsjednik stranke treba da ih prihvati, ističe potpredsjednik SDS-a iz izgorne jedinice 1, Drago Bundalo.

– Međutim, kod nas stanje u SDS-u, očito da predsjednik i generalni sekretar imaju svoje miljenike, a to su oni što su ušli prije mjesec do 45 dana u stranku, za razliku od starih članova – istakao je Bundalo.

Vukota Govedarica prošle sedmice trebao je da se sastane sa članovima prijedorskog SDS-a. Sastanak je, međutim, otkazan. Stav Vukote Govedarice o ovoj temi nismo uspjeli da saznamo, jer lider SDS-a nije odgovarao na naše pozive.

RTRS

Preporuka

U dječijem vrtiću „Radost“ kod četvero mališana di...
views 46
U dječijem vrtiću „Radost“ u Prijedoru kod četvero mališana dijagnostikovan je šarlah. Preduzete su sve potrebne mjere na suzbijanju i daljnjem suzbij...
Imanje Radakovića iz Gornje Dragotinje turistička ...
views 230
Porodica Radaković, iz sela Gornja Dragotinja kod Prijedora, otvorila je vrata svog imanja. Prirodni potencijali i 200 domaćih proizvoda među kojima i...
KO POSIJE BIĆE KAŽNJEN Vlast u Prijedoru ne dozvol...
views 330
U vrijeme kada gradske bašte postaju popularne u svim lokalanim zajednicama širom svijeta, Gradska uprava Prijedora zabranila je stanarima Pećana da s...
” Dan otvorenih vrata” u PU Prijedor z...
views 23
"Danom otvorenih vrata" za učenike pet osnovnih škola i mališane iz jednog vrtića, Policijska uprava Prijedor počela je danas obilježavanje 4. aprila ...
Tradicionalna manifestacija “Pozdrav proljeć...
views 82
Tradicionalni planinarski pohod “Pozdrav proljeću” na Kozari okupilo oko 2.000 planinara iz 93 planinarska društva iz regiona. Direktor Naciona...
BOGATO NALAZIŠTE U Nacionalnom parku Kozara otkriv...
views 165
Čak 44 nove vrste tvrdokrilaca otkriveno je za područje Nacionalnog parka Kozara tokom detaljnog istraživanja insekata tvrdokrilaca. Fokus je bio n...