U Kinu “Kozara” u Prijedoru danas je prikazan dokumentarni film “Vi idite, ja neću” o srpskom stradanju na Kosovu i Metohiji, a posjetioci su kupovinom ulaznica učestvovali u dobrotvornoj akciji Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” namijenjenoj za porodice na Kosmetu.

Film o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovog vjerskog i kulturnog nasljeđa kroz istoriju, posebno 1998. i 1999, te o porodičnoj drami nestalog Miloša Ćirkovića iz sela Belo Polje kod Peći, pogledalo je više stotina posjetilaca.

Cijena karte koštala je tri KM.

Dobrotvorna akcija “Bioskog iz bloka” Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” organizuje se u 25 gradova u pet država.

Film “Vi idite, ja neću” režirao je Hadži-Aleksandar Đurović po knjizi “LJetopis novog kosovskog raspeća” čiji je autor NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” iza sebe ima više od 14 godina dobrotvornog rada, mahom prema najugroženijim mnogočlanim porodicama, gdje je više od 2.300 porodica na Balkanu dobilo više od tri miliona evra pomoći.

Od ove godine uključila se i u kulturu sjećanja obilježavajući godišnjice pogroma kosovskih Srba iz 2004. godine koji se desio na današnji dan, kao i NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, odnosno Republike Srpske 1995. godine.

SRNA/Srpskainfo