Juniori Rudar Prijedora izborili su plasman na završni turnir prvenstva BiH čiji pobednik stiče pravo nastupa u Omladinskoj Premijer ligi BiH u sezoni 2019/20. Izabranici trenera Srđana Marjanovića osvojili su prvo mesto u Omladinskoj ligi BiH – grupa zapad pobedom (1:0) u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča u izuzetno teškoj utakmici u kojoj su protiv sebe imali i sudijsku trojku.

-Kad smo preskočili Sanski Most mislim da nam titula i plasman u Premijer ligu BiH ne može umaći, ali treba sačekati da vidimo prvo gde će biti organizovan završni turnir i ko će na njemu igrati. Ovo je veliki uspeh za naš klub ostvaren u teškim uslovima i plasman juniora u Premijer ligu BiH je viši interes jer klub s tim zarađuje i novac, ali povećava i rejting. Ovo prvo mesto je samo potvrda da se u našem omladinskom pogonu radi studiozno, sistematski i u kontinuitetu kvalitetno jer treći put zaredom ćemo igrati završni turnir prvenstva BiH – istakao je na početku razgovora trener juniora “rudara” Srđan Marjanović.

Na kraju prvenstvene trke Prijedorčani i juniori Željezničara iz Banjaluke imali su isti broj bodova (41), ali “rudari” imaju bolji međusobni skor zbog remija (1:1) u Banjaluci i pobede (2:0) kod kuće.

-Bile su to teške dve utakmice u kojima smo “masakrirani” na terenu, ali ima Boga, baš kao i na gostovanju u Gradišci kod Kozare. Prošli smo sito i rešeto i pokazali svima da smo najbolji. Sada se spremamo za završni turnir, rivali će nam biti Sutjeska iz Foče, Leotar iz Trebinja i pobednik meča Drina Zvornik – Modriča Alfa. Naš klub je aplicirao da bude domaćin završnog turnira jer smo jedini klub koji je sve tri poslednje godine igrao završnicu, prvo u Mostaru, a ootom i Traviniku, a pored nas navodno je kandidat i Foča. Nadamo se dobijanju domaćinstva koji će se igrati od 5. do 7. juna – dodao je Marjanović.

Pored vođenja juniora obavlja i funkciju prvog pomoćnika Nedžada Žerića, šefa stručnog štaba seniorskog tima Rudar Prijedora.

-Upravo zbog kvalitetnog rada u omladinskom pogonu i u seniorskoj konkurenciji smo ostvarili dobre rezultate. Većina naših juniora su prvotimci, a tu imamo i Milu Kovačevića koji je direktno doneo dvanaest bodova. Većinu sezone smo, zbog povrede Ahilove tetive, igrali bez njega, ali smo pokazali da imamo sjajnu generaciju igrača. Jedini poraz u prvenstvu smo doživeli od Metaleža u Jajcu jesenas kada je većina juniora igrala za prvi tim, jer nam je to bio prioritet. U ovoj sezoni bili smo jači ne samo od protivnika, već i od nedaća – kaže popularni Srđo.

Sjajne rezultate juniori Rudar Prijedora ostvarili su zaista u teškim uslovima

-Treninge održavamo na “Suvom prijedoru” gde nema ni svlačionica, snalazimo se i borimo, lopti imamo na broj, kakvog su kvaliteta ne bih o tome i pored svih nedaća i slabe podrške mi smo prvaci zapada. Ovo treba da bude viši interes kluba jer plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH donosi mnogo beneficija i pogodnosti. To takmičenje, ako se plasiramo u njega, a verujem da hoćemo, mnogo je izazovnije, ozbiljnije i kvalitetnije od ove lige u kojoj smo bili prvi – rekao je na kraju Srđan Marjanović uspešni trener mladih “rudara” koji godinama stvara šampione.

Igrački kadar

Šampionski tim juniora Rudar Prijedora u sezoni 2018/19. Omladinske lige BiH, grupa zapad su činili: Dejan Milinković, Marko Janjušić, Nikola Marmat, Danilo Marmat, Jovan Zmijanjac, Mario Sajak, Anes Žerić, Nikola Krneta, Mile Kovačević, Damjan Dejanović, Marko Marinović, Marko Mršić, Stevica Romanić, Mario Ratković, Denis Trepić, Antonio Matić, Nikola Ćorić, Jasmin Opakić, Miloš Sadžak, Amar Cerić, Stefan Pilipović, Marko Drljača, Filip Mikić, Aleksa Trninić, Nikola Trkulja, Danijel Mamuza i Marinko Savić.

Sportski žurnal