Fudbaleri Rudar Prijedora su sinoć započeli pripreme za novu sezonu, a prije prozivke koju je izvršio novi trener Igor Janković održana je pres konferencija na kojoj su predstavljeni kratkoročni i dugoročni ciljevi.

O njima je uglavnom govorio novi predsednik kluba iz grada na Sani Darko Milunović.

– Radimo na deblokadi računa, jer je to osnovni preduslov da poslujemo. Za stavljanje računa u funkciju potrebno je oko 50.000 konvertibilnih maraka, kada se ne računa dug Poreskoj upravi poreske uprave. To nas ne obeshrabruje, ono što smo planirali ide predviđenom dinamikom i cilj je da očistimo dugove do kraja predstojeće sezone. kada je u pitanju dug za porez taj problem ćemo da rešimo reprogramom na pet godina sa godinom dana grejs perioda. Takođe planiramo da od julske plate izmirujemo sve poreske dugove i uplaćujemo fiskalne namjene – poručio je Milunović.

Pord pored organizacionih stvari u klubu glavni cilj Rudar Prijedora će da bude plasman u Premijer ligu BiH.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

– Najvažiji su sportski ciljevi, jer ako nemamo uspjeha na terenu ne vrijedi nam ništa drugo što radimo. Cilj je povratak u Premijer ligu, nadamo se već narednog leta. Naravno, paralelno sa rezultatima radićemo i na infrastrukturi, za najviši rang su potrebni reflektori, a želja nam je da taj posao završimo u narednih 12 mjeseci. Naravno, u Premijer ligi se ne toleriše loš glavni teren, moraćemo i na njemu da radimo, a tu su još pomoćni teren, atletska staza, lože… Naravno, cilj je da svake godine proizvedemo jednog ili dva igrača – dodao je Milunović.

Uz sredstva koja klub dobija od sadašnja glavna tri sponzora cilj je da su u budućnosti dovede renomirana firma kao generalni sponzor.

– Projektovani budžet za predstojeću sezonu kojom bi vratili dugove i izmiravli redovno obaveze je između 600.000 i 700.000 konvertibilnih maraka. To je kada postojećim sponzorima dodamo isti toliki novac koji ćemo, nadam se, obezbediti. Za dalju budućnost želimo da dovedemo jednu renomiranu firmu za generalnog sponzora, a onda bi se oko nje okupile i druge firme. Želja nam je da svi u ovom gradu osjećaju klub kao dio sebe, da napunimo tribine, ovaj klub ima tradiciju, navijače, uspjehe i zaslužuje da bude u Premijer ligi, ali ne samo na godinu ili dvije. Vjerujem da imamo snage da Rudar bude brend grada Prijedora – završio je Milunović.

Srpskainfo