Uprava hotela Iberostar Belvi u Bečićima saopštila je da svoje goste, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris, prenose Vijesti.

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Uprava hotela rekla je za Vijesti da svoje goste, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu.

Bečići (Foto: vijesti.me/Vuk Lajović)

Bečići (Foto: vijesti.me/Vuk Lajović)

Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i komunalne salužbe. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje uvidjelo da je došlo do začepljenja.

– U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dva šahta ispred našeg i susjednog hotela Montenegro – rekao je on.

Vijesti.me