Pravni komitet Fudbalskog saveza BiH je prije nekoliko dana uputio saopštenje u kojem tvrdi da ne može doći do promjene rukovodstva Fudbalskog saveza Republike Srpske na vanrednoj i Skupštini koju, po kuloarskim pričama, želi da sazove većina delegata ovog tela.

Pomenuto tijelo krovnog saveza se tako direktno miješa u unutrašnje stvari FS RS, čiji Statut kaže da “skupština bira i mijenja predsjednika i dva podpredsjednika Saveza”.

Simptomatično je to što je Pravni komitet 2016. godine proglasio nenadležnim tijela FS BiH za razmatranje dopisa u koji je sadržao prigovore na izborni tok u S RS 2016. godine, a sada njegovi članovi imaju “svoje” mišljenje.

Foto: skrinšot/RAS Srbija

Do cele stvari došlo je poslije pisma iz FS upućenog u FS BiH u kojem se navodi da bi vanredni izbori u FS RS mogli da imaju “negativne konotacije po fudbal u BiH”.

Pismo, koje je upućeno 16. avgusta predsjedniku FS BiH Elvedinu Begiću i generalnom sekretaru Adnanu Džemidžiću, potpisao je generalni sekretar FS RS Goran Ćejić.

Tražili smo od FS RS taj dopis na uvid, ali iz FS RS nisu željeli da nam ga pošalju.

Foto: skrinšot/RAS Srbija

Ipak, do pisma smo uspjeli da dođemo, tako da čitaoci našeg portala imaju priliku da vide čega se to plaše čelnici FS RS, koji imaju veliku podršku iz Sarajeva.

Foto: skrinšot/RAS Srbija

Vanredno zasedanje Izvršnog odbora?!

Osim toga što je većina delegata Skupštine FS RS složna oko toga da su potrebni vanredni izbori čini se i da su za promjene u samom Izvršnom odboru FS BiH.

Dobili smo informaciju da će većina članova ovog tela tražiti vanredno zasedanje IO, s obzirom da je otkazana sjednica koja je trebalo da bude održana 23. avgusta.

Srpskainfo