Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da se u ekipi osjeća pozitivna energija poslije plasmana u finale Evropskog prvenstva. Ipak, poziva na oprez i ističe da je “najvažniji korak” pred ekipom Srbije.

– Pozitivan sam, energija je pozitivna u ekipi. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija koje su proživljene. Sada nas čeka taj najvažniji korak – rekao je Kovač.

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su u Parizu sa 3:2 u setovima pobijedili Francusku. Ekipu Slobodana Kovača u nedjelju od 17.30 očekuje finalni meč protiv Slovenije.

– Trudićemo se… Pripremamo se što je bolje moguće. Statističar Milan Simojlović, koji u Rusiji nije bio sa nama zbog obaveza je prije meča sa Francuskom poslao je kompletnu statisku Slovenije… To je pokazatelj da je i prije meča vjerovao u nas. Sada je na nama da snimimo protivnika kako bi trebalo i da napravimo dobru taktiku za taj meč da bismo mogli da ostvarimo željeni rezultat – rekao je Kovač uz osmeh.

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević priznao je da je za njim neprospavana noć, prije svega zbog adrenalina, kao i da u meču protiv Slovenije svako od igrača treba da pruži svoj maksimum.

– Koliko god smo mi željeli tu pobjedu nad Francuskom, kada se to stvarno desilo kao da je bilo malo nerealno. Poslije meča smo mi igrači sjedili i pričali. Neki su mogli da spavaju odmah, ali ja nisam. Slovenija je kvalitetna ekipa, a mi moramo da uđemo u meč kao protiv Francuske. Oni zaslužuju respekt, jer su pobijedili šampione Svjetske lige i šampione svijeta. Nadamo se najboljem – rekao je Kovačević.

Srpskainfo