Tvrdnje bivšeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanića da je vodio državotvornu politiku, a da sadašnji srpski član Predsjedništva Milorad Dodik vodi pogubnu degutantne su i smiješne, ocijenio je za Srnu predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske Vojin Pavlović.
Pavlović je naveo da članovi ovog udruženja smatraju da je Ivanić izgubio osjećaj za realnost i politiku, što je dovelo do njegovog izbornog poraza, jer su građani shvatili da je vodio politiku po uputstvu britanskih obavještajnih službi i drugih zapadnih mentora.

On je istakao da “ne čudi Ivanićevo medijsko hvalisanje, kao ni njegovog pionira iz PDP-a Igora Crnatka”, koji je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

“Oni imaju obavezu prema nalogodavcima da se hvale i ističu svoj navodni doprinos, a vidljivo je da Crndak kao evrofanatik za pet godina na čelu Ministarstva inostranih poslova ništa korisno nije uradio za Republiku Srpsku i srpski narod”, ukazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, Crnadak je putovao po svijetu po uputstvu Zapada i bošnjačke sarajevske elite, te potpisivao sporazume o pristupanju i učlanjivanju BiH u razne međunarodne organizacije i agencije, za koje se plaćaju značajne članarine, a BiH od većine nema nikakve koristi niti ima interes da bude njihov član jer se njihova aktivnost uopšte ne dotiče ovog prostora.

On je pozvao PDP da se okrene zastupanju interesa Republike Srpske i srpskog naroda, a ne da jača institucije BiH koje pod bošnjačkim uticajem žele da za sve nametnu svoje stavove, zanemare interese i nadležnosti Srpske i ignorišu prava entiteta i konstitutivnih naroda.

Agencije