Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije stigao je na Cetinje. Mjere bezbjednosti su značajno povećane uoči nalaganja badnjaka na Cetinju, koje su u isto vrijeme (15 časova) zakazale Mitropolija crnogorsko-primorska i takozvana “crnogorska pravoslavna crkva”.

Već na ulazu u grad mogu se primjetiti policijske snage, a takođe njihovo prisustvo je povećano oko Cetinjskog manastira, gdje će Badnjake nalagati mitropolit Amfilohije sa sveštenstvom, kao i na trgu ispred dvorca Kralja Nikole, gdje će badnjake nalagati pristalice takozvane “crnogorske pravoslavne crkve”.

S obzirom da se ove dvije lokacije nalaze samo na nekih stotinak metara na Cetinju, između manastira i dvorca kralja Nikole postavljene su jake policijske snage.

Postavljena je i zaštitna ograda, kako bi bio onemogućen svaki međusobni kontakt vjernika Mitropolije i simpatizera takozvane “crnogorske pravoslavne crkve”. Nekoliko desetina pristalica Miraša Dedeića okupilo se ispred dvorca kralja Nikole.

Pred Cetinjski manastir svakog trenutka pristiže sve više vjernika.

Izvor: ATV