Gradski odbor Demosa Prijedor organizovao je danas prigodan program povodom Badnjeg dana i Božića uz podjelu dječijih paketića i tradicionalno pijukanje za najmlađe.
Predsjednik Gradskog odbora ove stranke Tomislav Prpoš izjavio je da Demos u svom političkom programu ima naglašeno njegovanje tradicije srpskog naroda i da današnjim događajem pokazuje da realizuje taj segment svog političkog programa.

“Želimo da doprinesmo očuvanju tradicije proslave Badnjeg dana i Božića. Pripremili smo oko 70 dječijih paketića i nadam se da ćemo djelićem doprinijeti lijepom raspoloženju djece i proslavi praznika”, rekao je novinarima Prpoš, koji je i potpredsjednik Demosa.

Predsjednik Aktiva žena Demosa Prijedor Aleksandra Čanić Kragulj rekla je da je današnji program priređen u okviru niza aktivnosti koje Demos organizuje na očuvanju ćirilice kao srpskog pisma, te srpskog identiteta, vjere i običaja.

“Željeli smo da baš na ovaj dan djecu bar simbolično podsjetimo na naše lijepe običaje vezane za najradosniji hrišćanski praznik. Sam program je urađen na tradicionlan način, scenografija i kostimografija su vjerni srpskom kulturnom nasljeđu, vjeri i običajima srpskog naroda i trudićemo se da ovo postane tradicionaln manifestacija”, navela je Kragulj.

Programu je prisustvovala i ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

Agencije