МОСTАР, 2. МАРTА /СРНА/ - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић на конференцији за новинаре у Мостару.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić izabran za drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH mahinacijama ljudi iz SDA i izrazio nadu da će SDA raščistiti sa tim aktivnostima u svojim redovima.

– Taj bošnjački član Predsjedništva BiH izabran je na taj način, istim mahinacijama od istih ljudi, ali to je posao za SDA i za institucije BiH. Tamo gdje je kriminal, kriminal je, gdje je prekršen zakon prekršen je zakon, neka izvoli svako odgovarati – rekao je Čović novinarima u Mostaru, komentarišući aferu “Asim” koja potresa SDA.

Čović ističe je krajnje vrijeme da se to sad raščisti, ako već nije urađeno kada su izabrana dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH.

Načelnik opštine Novi Grad u Sarajevu i član SDA Semir Efendić objavio je audio-snimak o navodnom koruptivnom djelovanju potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, kojeg je optužio da trguje uticajem i obećava radna mjesta u javnom sektoru u zamjenu za podršku na unutarstranačkim izborima, pišu federalni mediji.

SRNA/RTRS