Poslanik PDP-a Draško Stanivuković upao je danas na privatni posjed preduzeća “Fruit Eco” iz Gradiške, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zapanjen još jednim Stanivukovićevim incidentom, njegov kolega iz Narodne skupštine Republike Srpske i šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić, oštro reaguje.

– On je politička karikatura. Sve je stekao na grbači naroda. Ogromno bogatstvo je stekao nepotizmom, tačnije njegov otac je bogatstvo stekao političkim sredstvima i on crpi to bogatstvo ne radeći ništa u životu – rekao je Žunić za RTRS.

Žunić kaže da porodica Dodik ima pravo da se neometano bavi poslom u kojem je duže od 50 godina. Stanivukoviću spočitava drskost upada na tuđu imovinu, pravljenje predstava od svega i svačega, najzad i političku nedosljednost.

– Kroz podsticaj za poljoprivrednu proizvodnju i nabavku poljoprivredne mehanizacije gospodin Miladin Stanić je dobio tri puta više podsticaja od Republike Srpske od porodice Dodik, ali normalno, to Stanivuković ne pominje – izjavio je on.

Firma “Bisprom”, koja je u vlasništvu Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dobila je podsticaje Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Prethodnih dana, opozicioni poslanici kritikovali su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske zbog činjenice da su podsticaje dobile firme koje su u vlasništvu ili suvlasništvu članova SNSD-a, ali im nije zasmetalo što su iste dobile i firme koje su u vlasništvu opozicionih poslanika.

Izvor: RTRS